Exact Globe
  
 

Administratie verwijderen

Introductie

Het kan gebeuren dat u een aangemaakte administratie wilt verwijderen. Alvorens u administraties kunt verwijderen, dient u aan onderstaande punten te voldoen:

  • Alle gebruikers dienen de te verwijderen administratie te verlaten.
  • U dient over voldoende rechten te beschikken binnen MS SQL Server om SQL databases te verwijderen.  

Het verwijderen van een administratie kan niet ongedaan worden gemaakt. Het is aan te raden om een back-up te maken van de administratie alvorens deze te verwijderen.

Om een administratie te verwijderen gaat u naar menu [☰, Systeem, Administratie verwijderen] (product update 411 en nieuwer), [E, Systeem, Administratie verwijderen] (product update 409 en 410) of [Bestand, Administratie verwijderen] (product update 408 en ouder).

Uitleg van de velden

Verwijderen
Bij het opstarten krijgt u onderstaand scherm te zien. In dit scherm kunt u zien of een administratie bij de gebruiker lokaal is geïnstalleerd of op de server.

Het verwijderen van administraties is voorbehouden voor bepaalde Windows en/of MS SQL Servergebruikers. Standaard kunnen alleen de MS SQL Server user "sa" (system administrator) en de Windows "administrators" administraties (SQL databases) verwijderen. Hieronder vindt u de mogelijkheden in verschillende configuraties:

Standalone
Indien u de programmatuur op een stand-alone werkstation heeft geïnstalleerd en u een administratie van uw PC (local) wilt verwijderen, dient u de optie 'Windows toegangscontrole' aan te vinken. Het verwijderen van de administratie zal alleen lukken, indien u op uw machine ingelogd bent als gebruiker met voldoende rechten. (De user die inlogt dient lid te zijn van de Windows administrators-groep). U selecteert de te verwijderen administratie en klikt op 'Verwijderen'. U zult hierop een scherm zien waarin gevraagd wordt of u de database (administratie) wilt verwijderen. Indien u dit bevestigd, zal de administratie definitief worden verwijderd. Indien u onvoldoende rechten heeft, verschijnt hiervan een melding. U dient er dan voor te zorgen dat u voldoende rechten heeft.

Netwerk
Indien u de programmatuur in een netwerkomgeving heeft geïnstalleerd en u een administratie wilt verwijderen van de server, zijn er twee mogelijkheden:

  1. U vinkt de optie 'Windows toegangscontrole' niet aan. U verwijdert de administratie als gebruiker "sa" van MS SQL Server.
  2. U vinkt de optie 'Windows toegangscontrole' aan. U kunt nu alleen administraties verwijderen als u op uw werkstation als gebruiker bent ingelogd en rechten binnen MS SQL Server heeft om administraties te verwijderen.

U selecteert de te verwijderen administratie en klikt op 'Verwijderen'. U zult hierop een scherm zien waarin gevraagd wordt of u de database (administratie) wilt verwijderen. Indien u dit bevestigd, zal de administratie definitief worden verwijderd.

Niet tonen
U kunt er tevens voor kiezen om een administratie niet te tonen in het administratie openen scherm. Dit kan worden gedaan door de administratie met de rechtermuisknop aan te klikken en dan te kiezen voor "niet tonen". Bij het openen van de administratie zal deze administratie niet meer voorkomen in de lijst met administraties. Door te kiezen voor geavanceerd in het administratie openen scherm kan de administratie echter weer worden geselecteerd.

 

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.310.317
 Assortment:  Date: 25-11-2015
 Release:  Attachment:
 Disclaimer

Tags
No tags added
One moment please...