One moment please...
 
Exact Globe+   
 

Betalingscondities aanmaken en onderhouden

Introductie

Betalingscondities worden gebruikt voor zowel debiteuren als crediteuren. Met een betalingsconditie kunt u het volgende bepalen:

  • de betalingskorting of toeslag voor een openstaande post;
  • het aantal termijnen waarin de openstaande post wordt afgehandeld;
  • de vervaldatum van de openstaande post;
  • de betaalwijze van de termijnen of de openstaande post.

De korting of toeslag wordt gedefinieerd met een percentage. Als bijvoorbeeld de openstaande post binnen zeven dagen wordt afgehandeld, geldt er een betalingskorting van 3%. Daarnaast kunt u aangeven in hoeveel termijnen de openstaande post moet worden betaald. U heeft bijvoorbeeld afgesproken dat u een factuur in vier termijnen betaalt. U betaalt 10 procent direct en 30 procent per maand. 
Om de vervaldatum van de openstaande post te bepalen, kunt u verschillende formules gebruiken. Een voorbeeld van een formule is: 'Ga naar het einde aan de maand en tel hierbij een bepaald aantal dagen op'.
Betalingscondities zijn ook handig om een betaalwijze of betaalmiddel te koppelen, bijvoorbeeld als u gebruik maakt van incasso's. Met het koppelen van een betaalmiddel kunt u door de juiste conditie te selecteren, boekingen incasseren of betalen vanaf verschillende bankrekeningen.

Elke betalingsconditie wordt geregistreerd onder een unieke code. U maakt betalingscondities aan via het menupad [Systeem, Algemeen, Landen, Betalingscondities]. De code bestaat uit twee karakters. U kunt zowel cijfers als letters gebruiken. Kies voor 'Nieuw' als u een nieuwe conditie wilt definiëren.

Velden

Knoppen

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.454.699
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer