One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Finance - Verwerkingsverslagen achteraf

[Finance: Grootboek, Verwerken, Verwerkingsverslag achteraf]

Introductie

De laatste stap in het boekingsproces is het verwerken van uw boekingen. Wanneer u boekingen verwerkt, worden ze overgeboekt naar het grootboek. Na verwerking worden boekingen mutaties genoemd. In tegenstelling tot boekingen kunnen mutaties niet meer worden gewijzigd. Bij het verwerken van de boekingen kunt u direct een verwerkingsverslag af laten drukken door in de financiele instellingen op het tabblad 'Verwerken' de optie 'Verwerkingsverslag direct afdrukken' aan te vinken. Het verwerkingsverslag biedt inzicht in de verwerkte boekingen. Het direct afdrukken van een verwerkingsverslag is niet verplicht. De verwerkingsverslagen kunnen ook op een later tijdstip worden geraadpleegd of afgedrukt via [Finance: Grootboek, Verwerken, Verwerkingsverslagen achteraf].

Uitleg van de velden

De werking van het overzicht 'Verwerkingsverslagen achteraf' wijkt af van de werking van de meeste andere overzichten binnen Exact Financials. U kunt het verwerkingsverslag niet zelf aanpassen. U kunt het verslag alleen (opnieuw) afdrukken. Een toelichting op de belangrijkste velden:

Tabblad Criteria

Verwerkingsnummer
Bij het verwerken van de boekingen krijgen deze een verwerkingsnummer. Alle gelijktijdig verwerkte boekingen hebben hetzelfde nummer. U kunt op het tabblad 'Criteria' het verwerkingsnummer selecteren van de door u verwerkte boekingen selecteren. Wanneer u geen selectie maakt worden alle verwerkingsruns getoond/ afgedrukt.

Naast het verwerkingsnummer hebt u tevens de mogelijkheid om te selecteren op bijvoorbeeld 'Datum' of 'Dagboek'.

Toon selectie
Vink deze optie aan wanneer u eerst de selectie van verwerkingsverslagen wilt tonen op het scherm. Indien u deze optie niet aanvinkt, wordt op basis van bovenstaande criteria gelijk betreffend(e) verslag(en) afgedrukt.

Tabblad Selectie

Indien u de optie 'Toon selectie' aanvinkt, wordt op dit tabblad de selectie van verwerkingsverslagen weergegeven. U ziet hier niet het daadwerkelijk verwerkingsverslag, maar de informatie behorende bij de verwerkingsrun.

Verwerkingsnummer
Hier wordt het verwerkingsnummer van de verwerkingsrun weergegeven.

Dagboek
Hier wordt het dagboeknummer van het verwerkte dagboek weergegeven. Indien u boekingen uit meerdere dagboeken gelijktijdig heeft verwerkt wordt hier het hoogste dagboeknummer uit de verwerkingsrun weergegeven. Wanneer u deze regel selecteert zal de complete run (alle dagboeken) worden afgedrukt.

Datum 
De datum waarop de verwerking heeft plaatsgevonden.

Selecteer de verwerkingsrun(s) die u wilt afdrukken en kies OK. De geselecteerde verwerkingsverslagen worden nu afgedrukt middels de door u ingestelde gebruikersprinter.

Gerelateerde onderwerpen


Exact Financials > Finance > Boekingen invoeren, verwijderen en verwerken > Verwerkingsverslag achteraf


       
   Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
   Category: On-line help files  Security  level: All - 0
   Sub category: Details  Document ID: 17.495.366
   Assortment:  Date: 19-04-2017
   Release:  Attachment:
   Disclaimer