One moment please...
 
Exact Globe+   
 

Zoeken op 'Onze referentie' in het afletterscherm

Introductie

Je kunt bankafschriften invoeren via Financieel ➔ Invoer ➔ Bank. Wanneer je bankafschriften invoert via het bankboek of via cashflow, wordt het betaalde bedrag op één regel weergegeven. Het kan zijn dat deze betaling gelinkt is aan meerdere openstaande posten van meerdere debiteuren/crediteuren. Het toewijzen en afletteren van zo'n betaling is vrij gecompliceerd, omdat het niet mogelijk is om facturen van meerdere debiteuren/crediteuren af te letteren met een betaling van één debiteur/crediteur.

In het toewijs- / afletterscherm is het mogelijk te filteren op Onze referentie, zodat het afletteren van betalingen gekoppeld aan meerdere openstaande posten makkelijker wordt. Deze filtermogelijkheid bestaat uit twee delen.

Deel 1: Het selectievakje Filter enkel op onze ref in het  toewijs-/ afletterscherm. Met deze optie kun je zoeken en filteren op facturen van meerdere debiteuren/crediteuren voor afletteren met verzamelbetalingen.

Deel 2: De knop Meerdere naast het veld Onze ref. Deze knop is ook beschikbaar in het afletterscherm. Met deze knop beschik je over geavanceerde zoekmogelijkheden gebaseerd op de filters.

Uitleg van de velden

Deel 1: Als het selectievakje Filter enkel op onze ref is aangevinkt, worden de onderstaande velden grijs en zijn dan niet meer te benaderen.

 • Debiteur
 • Naam
 • Woonplaats, Postcode
 • Adres
 • Bankrekening

De functie van dit selectievakje is in onderstaande tabel verder beschreven:

Scenario

Selectievakje 'Filter enkel op onze ref'

Debiteur/Crediteur velden Onze ref. velden Resultaat is gebaseerd op
1 Aangevinkt Velden zijn grijs en niet te benaderen Invullen Alleen onze ref.
2 Uitgevinkt Invullen Invullen Debiteur/Crediteur en onze ref.
3 Uitgevinkt Niet invullen Invullen Alleen onze ref.
4 Uitgevinkt Invullen Niet invullen Alleen debiteur en crediteur

Als je de zoekresultaten hebt gefilterd, worden alleen de facturen die aan de selectie voldoen getoond. Selecteer vervolgens de facturen en klik op Afletteren.

Deel 2: Met de knop Meerdere beschik je over geavanceerde zoekmogelijkheden gebaseerd op de filters.

Wanneer u vervolgens op de knop Factuur zoeken klikt, verschijnt het scherm met de filteropties. Met deze filteropties kun je met de knop Zoeken alle facturen van de verschillende debiteuren/crediteuren oproepen en vervolgens selecteren voor verzamelbetalingen.

De betreffende filteropties zijn:

 • Debiteur
 • Bedrag
 • Onze referentie
 • Betalingsreferentie
 • Betalingsdatum
 • Vervaldatum
 • Geselecteerd en niet geselecteerd

Onder de sectie Facturen zie je de gedetailleerde informatie van iedere factuur terug. Wanneer een factuur is geselecteerd, verschijnt in de kolom Geselecteerd een vinkje en boven in het scherm wordt het debiteur/crediteurnummer en het factuurnummer getoond. Je kunt vervolgens meerdere facturen op deze manier selecteren en boven in het scherm zal hiervan ook het debiteur/crediteurnummer en het factuurnummer verschijnen.

Met de knop Details kun je meer gedetailleerde informatie over een factuur bekijken. De knop Afboeken gebruik je als je de factuur wilt afboeken. De knoppen Details en Afboeken kun je alleen gebruiken als er een factuur is geselecteerd.

Boven in het scherm worden de debiteur-/crediteurnummers en het factuurnummer van de geselecteerde facturen getoond. Deze worden gescheiden door een ";".

Bijvoorbeeld: 60013|5700016;60016|5700014

Wanneer je alle facturen hebt geselecteerd, klik je op Sluiten. Je keert dan terug naar het afletterscherm. Klik vervolgens op de knop Zoeken, zodat alleen de geselecteerde facturen worden getoond. Voorgaande facturen die je via het scherm Onze referentie hebt geselecteerd, worden in het systeemgeheugen opgeslagen. Dit gebeurt zodat je nu nogmaals de mogelijkheid hebt om facturen te selecteren. Je kunt nu meerdere facturen van verschillende debiteuren/crediteuren selecteren. Klik vervolgens op de knop Afletteren en het scherm Opnieuw toewijzen verschijnt. In dit scherm kun je de debiteur/crediteur selecteren aan wie je de facturen wilt toewijzen. Klik op Verwerken om de facturen toe te wijzen.   

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Support - On-line help
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 10.536.260
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer