One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Standaard verkoopprijzen bewerken

Introductie

Introductie

Via [Factuur / Order, Prijzenbeheer, Verkoopprijzen] kunt u uw standaardverkoopprijs in de tijd onderhouden. Via de knop 'Bewerken' kunt u bestaande standaardverkoopprijzen bewerken of nieuwe aanmaken. Als u kiest voor 'Bewerken', komt u in het bewerkenscherm. Hier kunt u de verkoopprijs wijzigen of het datumtraject, waarvoor deze verkoopprijs geldig is, aanpassen.

Als u een nieuwe verkoopprijs wilt aanmaken voor een nieuw datumtraject, kiest u in het bewerkenscherm voor 'Nieuw'. U kunt vervolgens de nieuwe verkoopprijs en het nieuwe datumtraject invoeren en kiezen voor 'Bewaren'. Vervolgens wordt een nieuwe regel toegevoegd met deze gegevens in het onderhoud standaardverkoopprijs. Deze prijzen gelden als basis voor de staffels die u aanmaakt in uw prijslijsten en prijsafspraken.

 

Uitleg van de veldenArtikelcode
In dit veld wordt de artikelcode en de omschrijving van het geselecteerde artikel getoond. Deze velden zijn niet te wijzigen.

Verkoopprijs
In dit veld wordt de eerste keer de verkoopprijs voorgesteld, die u heeft ingevoerd bij het onderhouden van het artikel (tabblad Basis). Als u al eerder een standaardverkoopprijs bewerkt heeft, wordt deze verkoopprijs getoond. Eventueel kunt u deze datumafhankelijke verkoopprijs wijzigen.

Eenheid
In dit veld wordt de eenheid van het geselecteerde artikel getoond. Dit veld is niet te wijzigen.

Geldig...T/m...
In deze velden kunt u het datumtraject invoeren waarvoor de ingevoerde standaardverkoopprijs moet gelden.

Kostprijs, opslag
Deze velden zijn ter info, zodat u meteen kunt zien wat de kostprijs van het artikel is. Deze heeft u ingevoerd bij het onderhouden van het artikel (tabblad Basis). De opslag is het procentuele verschil van de nieuwe verkoopprijs t.o.v de kostprijs. Dat is de nieuwe verkoopprijs minus de kostprijs, de uitkomst delen door de kostprijs en vermenigvuldigen met 100%. Deze beide velden kunnen u helpen bij het bepalen van de nieuwe standaardverkoopprijs.


Onderin heeft u de volgende knoppenBewaren
Met deze knop kunt u wijzigingen voor de standaardverkoopprijs bewaren.

Nieuw
Met deze knop kunt u een nieuwe standaardverkoopprijs voor een nieuw datumtraject aanmaken.

Sluiten
Met deze knop sluit u het bewerkenscherm en keert u terug in uw onderhoud standaardverkoopprijzen.

 

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.348.875
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer