One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Grootboekrekening type bankrekening

Introductie

Introductie

Het type bankrekening wordt gebruikt voor alle boekingen die te maken hebben met een bankrekening. Op een grootboekrekening van dit type worden alle boekingen met betrekking tot de bank gedaan.

 

Uitleg

De totale waarde van de grootboekrekeningen met het type bankrekening representeren de waarde van de bankrekeningen die gebruikt worden door de administratie. Een grootboekrekening van het type bankrekening is per definitie een balansrekening. Een grootboekrekening van het type bankrekening kan worden gebruikt voor het administreren van meerdere bankrekeningen.

De grootboekrekening bank kan ook worden gebruikt als een subadministratie voor de bankrekeningen. In dit geval moet voor elke bankrekening een grootboekrekening van het type bank worden aangelegd.

Het dagboek bank kan worden gebruikt voor het makkelijker invoeren van de transacties van de grootboekrekening bank. Met het dagboek bank als invoer optie worden meer informatieve velden beschikbaar zoals het begin- en eindsaldo. Het invoerscherm controleert tevens of de ingevoerde transacties overeenkomen met het verschil tussen begin- en eindsaldo.

Het is echter ook mogelijk om de transacties in het dagboek memoriaal te boeken. Als een boeking wordt gemaakt in het memoriaal, dan is het begin- en eindsaldo van het dagboek bank niet meer sluitend met het saldo van de grootboekrekening bank. Het saldo van de bankrekening is per definitie gelijk aan het saldo van de grootboekrekening bank. Er hoeft dus geen gebruik te worden gemaakt van het dagboek bank.

Op het moment dat transacties gemaakt zijn op de grootboekrekening bank is het niet meer mogelijk om het type van deze grootboekrekening te wijzigen. Hetzelfde geldt als de grootboekrekening bank gekoppeld wordt aan een dagboek bank. Dit is om een consistentie te garanderen van de transacties geregistreerd op de grootboekrekening bank.

 

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.438.009
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer