One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Grootboekrekening type omzetrekening

Introductie

Introductie

Een grootboekrekening met het type omzetrekening wordt gebruikt om de omzet te registreren. Deze grootboekrekening is altijd een winst & verlies rekening. De omzet-component van alle verkoop transacties worden geregistreerd op een grootboekrekening van het type omzetrekening.

 

Uitleg

Omzet wordt gegenereerd op basis van de verkoop van een artikel aan een klant. Een normale verkoop transactie resulteert in het crediteren van de omzetrekening. In het geval van een creditnota zal de omzetrekening worden gecrediteerd, of een negatief bedrag debet. De standaard verkoop transactie bestaat uit de grootboekrekening van het type debiteuren en de grootboekrekening van het type omzet.

De omzetrekening kan gebruikt worden als een subadministratie van de omzet. Zo kunt u de omzet specificeren naar kostenplaats of medewerker. Hiervoor dient u deze grootheden wel in te geven bij het invoeren van een transactie. Om een waterdichte subadministratie te kunnen garanderen, dient u het invoeren van deze grootheden verplicht te stellen. Dit kan bij het aanmaken en onderhouden van een omzetrekening
Afhankelijk van de extra gewenste informatie in verslagen zullen extra velden gevuld moeten worden bij de transactie op de omzetrekening. Deze velden zijn wel of niet beschikbaar afhankelijk van de inhoud van de gebruikerslicentie.

  • Kostenplaats: om omzet per kostenplaats te registreren
  • Kostendrager: om omzet per kostendrager te registreren
  • Klantcode: om omzet per klant te registreren
  • Artikel: om omzet per artikel te registreren
  • Projectcode: om omzet per project te registreren
  • Aantallen: om omzet per aantallen (artikel) te registreren
  • Medewerker: om omzet per medewerker te registreren
  • Magazijn: om omzet per magazijn te registreren

Het verplicht stellen van velden, nadat transacties zijn geboekt op een omzetrekening, heeft geen invloed op deze transacties.

Door gebruik te maken van de zoom-functie op de grootboekkaart van de omzetrekening kan een gedetailleerd inzicht worden verkregen in de transacties, eventueel vergeleken met gebudgeteerde bedragen of aantallen.

Verslagen zoals de omzetstatistieken gebruiken de grootboekrekening van het type omzet als basis voor het genereren van dit verslag. Alle grootboekrekeningen die niet van het type omzetrekening zijn, worden niet meegenomen in deze omzetstatistieken.

 

Gerelateerde onderwerpen


     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.438.016
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer