One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

BTW-vakken aanmaken en onderhouden

Introductie

BTW-vakken komen overeen met de indeling van het aangiftebiljet van de belastingdienst. Hierop moet op verschillende plaatsen bedragen worden ingevuld. In Exact worden dit BTW-vakken genoemd. In Exact Globe Next kunt u via [Systeem, Algemeen, Landen, Belastingcodes] een belastingcode openen en op tabblad BTW-vakken door middel van de button een nieuw BTW-vak toevoegen, maar ook de BTW-vakken aanmaken en onderhouden. Voor de BTW-aangifte in Nederland zijn alle vakken al voorgedefinieerd.

Uitleg van de velden

ISO-land

In dit veld kunt u het land selecteren waarvoor u een BTW-vak wilt aanmaken. Met het vergrootglas kunt u een land selecteren.

Aangiftevakken

In dit veld kunt u het nummer van het BTW-vak ingeven. Hier dient een werkelijk bestaand BTW-vak gebruikt worden, in Nederland bijvoorbeeld 1A.

Soort

In dit veld kunt u de soort aangeven van het BTW-vak. U kunt kiezen uit: Af te dragen BTW, Inkoopgrondslag, Verkoopgrondslag,  Te vorderen BTW , Af te dragen extra heffing, Totaal, Verkoopgrondslag, Inkoopgrondslag Creditnota, Verkoopgrondslag Creditnota,  Creditnota af te dragen BTW, Creditnota te vorderen BTW.

Omschrijving

In dit veld kunt u de omschrijving van het BTW-vak ingeven.

Uitsluiten voor BTW-aangifte

Dit veld is voor een Nederlandse licentie niet van toepassing. In Exact Globe Next in een Nederlandse licentie is de totale BTW-aangifte gebaseerd op de financiële mutaties. Wanneer er bijvoorbeeld privé uitgaven op de aangifte moeten worden vermeld, kan hiervoor een memoriaalboeking worden gemaakt. Om deze privé uitgaven gescheiden te houden van de standaard financiële mutaties, kan hiervoor een nieuwe BTW-code aangemaakt worden, die alleen maar voor deze mutaties wordt gebruikt. Vervolgens koppelt u deze BTW-code aan de desbetreffende vakken op de BTW-aangifte. 

Uitsluiten voor totalen BTW-overzicht

Dit veld biedt u de mogelijkheid om de totaalbedragen van het BTW-overzicht inclusief of exclusief BTW-vakken te tonen. Deze optie is voor een Nederlandse licentie niet noodzakelijk. Voor bepaalde wetgevingen is het noodzakelijk dat BTW-vakken uitgesloten kunnen worden bij de berekening van het totaalbedrag in het BTW-overzicht. Dit is in Nederland niet het geval.

Een aangemaakt BTW-vak kunt u niet meer verwijderen. Wanneer u een BTW-vak niet meer wilt gebruiken dient u alle koppelingen met het BTW-vak te verwijderen, het BTW-vak wordt dan niet meer gebruikt.

Gerelateerde onderwerpen

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.442.139
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer