One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Alternatieve codering van grootboekrekening met E-Fiscale verslaglegging

Introductie

Een grootboekrekening is de basis van uw financiële administratie. Zonder grootboekrekeningen kunt u geen financiële feiten registreren.

Met de module E-Fiscale Verslaglegging heeft u de mogelijkheid om op basis van financiële feiten een interactieve balans te genereren met:

  • Alternatieve codering van grootboekrekeningen
  • Gecomprimeerde grootboekrekeningen

In dit document wordt aangegeven hoe dit in zijn werk gaat.


Uitleg van de velden

Via het menupad [Financieel, Grootboek, Grootboekrekeningschema] kunt u nieuwe grootboekrekeningen aanmaken of bestaande grootboekrekeningen wijzigen. Op het Tabblad 'Basis' vindt u velden die gebruikt kunnen worden voor het toevoegen van extra informatie. U kunt het veld 'Bedrijf rekening' gebruiken om een alternatieve code (en omschrijving) aan uw grootboekrekening te koppelen. U kunt dit bijvoorbeeld gebruiken als de holding-maatschappij waarvan uw bedrijf onderdeel is, een ander rekeningschema hanteert. Met behulp van deze functionaliteit bent u in staat een balans af te drukken met het grootboekrekeningschema van de holdingmaatschappij.

Op basis van de ingevoerde 'Bedrijf Rekening' kunt u een balans genereren met alternatieve grootboekrekeningcoderingen. Tevens heeft u de mogelijkheid om verschillende grootboekrekeningen samen te voegen tot één grootboekrekening. De in dit document genoemde extra rapportagemogelijkheden zijn mogelijk via:

  • de interactieve balans (door te groeperen op het veld 'Extra code')
  • de Excel add-in (door het veld 'Extra code' toe te voegen in de Excel sheet)
     

Gerelateerde onderwerpen

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.434.565
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer