One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Excel add-In: Data uit verschillende tabellen halen met Excel Add-in functies

Introductie

Dit document beschrijft hoe u met behulp van functies in de Excel Add-in data rechtstreeks uit de verschillende tabellen kunt halen. Dit kan met verschillende functies die u kunt vinden onder [Exact Globe Next, Functie].

 

Uitleg

Stel u wilt in één overzicht alle grootboekrekeningen met de omschrijvingen en de BTW-codes die aan de grootboekrekeningen gekoppeld zijn, ook met omschrijving. U gaat als volgt te werk:

 1. Met de functies FILE_FIRST en FILE_NEXT genereert u een kolom met alle grootboekrekeningnummers:
  • In de eerste cel (waar u het eerste grootboekrekeningnummer wilt hebben) kiest u via [Exact Globe Next, Functie] voor de functie FILE_FIRST
   Als Tabel kiest u de tabel grootboekrekeningen (grtbk), die u met F5 kunt selecteren. In deze tabel staan namelijk alle grootboekrekeningen.
   De juiste Index is grtbk. De juiste index is meestal gelijk aan de tabelnaam.
  • In de tweede cel (waar u het tweede grootboekrekeningnummer wilt hebben) kiest u voor de functie FILE_NEXT
   Bij Cel geeft u een verwijzing in naar de vorige grootboekrekening.
   Stel u heeft in cel A2 (1ste kolom 2e rij), met de functie FILE_FIRST, het eerste grootboekrekeningnummer staan.
   De functie FILE_NEXT geeft u dan in in cel A3 (1ste kolom 3e rij)
   Achter Cel geeft u dan in:   =A2 (de cel van de vorige grootboekrekening. U geeft dezelfde Tabel en Index in als wat u in de functie FILE_FIRST heeft ingegeven.
  • Selecteer nu de cel met het tweede grootboekrekeningnummer (met de functie FILE_NEXT), en kopieer deze cel met [Bewerken (Edit) / Kopiëren (copy)].
  • Selecteer een reeks cellen onder de gekopieerde cel en plak hierin de grootboekrekeningnummers met  [Bewerken (Edit) / Plakken (Paste)]. Zorg dat u de gegevens in voldoende cellen plakt, zodat alle grootboekrekeningnummers verschijnen.
 2. Met de functie ACC_DATA of FILE FIELD vraagt u de omschrijving op die bij het betreffende grootboekrekeningnummer hoort. Ga hiervoor in de cel staan naast het eerste grootboekrekeningnummer en ga naar [Exact Globe Next, Functie] en kies een van de twee functies:
  • FILE_FIELD:
   Tabel is grtbk, aangezien in deze tabel alle grootboekrekeningen staan.
   Sleutel is het grootboekrekeningnummer, dus een verwijzing naar de betreffende cel in de eerste kolom, bijvoorbeeld: =A2 (1ste kolom 2e rij). Het heeft geen zin hier het grootboekrekeningnummer rechtstreeks in te voeren, aangezien u deze handeling dan voor elke cel apart moet uitvoeren. Geeft u een celverwijzing in naar de eerste kolom, dan is het mogelijk om deze cel naar beneden te kopiëren.
   De index is weer grtbk.
   De gewenste Kolom kunt u selecteren met F5. U wilt de omschrijving van de rekeningen zien, dus u selecteert hier "omschrijving".
  • ACC_DATA:
   Met deze functie kunt u in principe hetzelfde als met FILE_FIELD, deze functie haalt alleen data uit grtbk en niet uit andere tabellen. Met deze functie hoeft u daarom niet het bestand grtbk en de gelijknamige index te selecteren.
   Bij GB rekening geeft u een verwijzing in naar de betreffende cel in de eerste kolom, bijvoorbeeld: =A2 (1ste kolom 2e rij). Het heeft geen zin hier het grootboekrekeningnummer rechtstreeks in te voeren, aangezien u deze handeling dan voor elke cel apart moet uitvoeren. Geeft u een celverwijzing in naar de eerste kolom, dan is het mogelijk om deze cel naar beneden te kopiëren.
   De gewenste Kolom kunt u selecteren met F5. U wilt de omschrijving van de rekeningen zien, dus u selecteert hier "omschrijving".
 3. Met de functie ACC_DATA of FILE FIELD vraagt u eveneens de BTW code op die bij het betreffende grootboekrekeningnummer hoort. Ga hiervoor in de cel staan naast de omschrijving van het eerste grootboekrekeningnummer en ga naar [Exact Globe Next, Functie] en kies een van de twee functies:
  • FILE_FIELD:
   Tabel is weer grtbk.
   Sleutel is het grootboekrekeningnummer, dus een verwijzing naar de betreffende cel in de eerste kolom, bijvoorbeeld: =A2
   De index is weer grtbk.
   De gewenste Kolom kunt u selecteren met F5. U wilt de BTW-code van de rekeningen zien, dus u selecteert hier "BTW-code".
  • ACC_DATA:
   Bij GB rekening geeft u een verwijzing in naar de betreffende cel in de eerste kolom, bijvoorbeeld: =A2.
   De gewenste Kolom kunt u selecteren met F5. U wilt de BTW-code van de rekeningen zien, dus u selecteert hier "BTW-code".
 4. Met de functie FILE FIELD vraagt u eveneens de omschrijving van de BTW code op. Ga hiervoor in de cel staan naast de BTW-code van het eerste grootboekrekeningnummer en ga naar [Exact Globe Next, Functie] en kies een van de twee functies:
  • Tabel is nu btwtrs (BTW-codes selecteren)
  • Sleutel is de BTW-code, dus een verwijzing naar de betreffende cel in de derde kolom, bijvoorbeeld: =C2
  • De index is weer gelijk aan de tabelnaam: btwtrs
  • Bij Kolom selecteert u "Omschrijving", omdat u de omschrijving van de BTW-code wilt zien.
 5. Selecteer nu in de eerste rij de omschrijving van de grootboekrekening, de BTW-code en de omschrijving van de BTW-code, en kopieer deze cellen met [Bewerken (Edit) / Kopiëren (copy)].
 6. Selecteer nu alle lege cellen naast de overige rekeningnummers, onder de omschrijving van de eerste grootboekrekening en plak hierin de gegevens met  [Bewerken (Edit) / Plakken (Paste)].

 

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.444.078
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer