One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Boekingen in vreemde valuta invoeren

Introductie

Als u beschikt over de module E-Valuta, kunt u in meerdere valuta's invoeren via de menu's via de verschillende dagboeken. U kunt alleen boeken in een andere dan de standaardvaluta als u de juiste instellingen definieert via het onderhoud valutasoorten en dagboeken. De koers die wordt gebruikt is de meest actuele koers die is opgegeven voor de wisselkoersen. Als de optie 'Variabele dagkoers' is aangevinkt bij het dagboek en bij de geselecteerde valuta, kan de koers worden aangepast.

 

Uitleg 

Inkoop- en verkoopdagboek

In het in- en verkoopboek kunt u bedragen boeken in alle actieve valuta. Standaard wordt de valuta gepresenteerd die aan de debiteur of crediteur is gekoppeld. U kunt deze desgewenst aanpassen. Het veld 'Koers' laat zien wat de bijbehorende koers op het moment van boeken is. Afhankelijk van uw instellingen is deze koers aan te passen.


Memoriaaldagboek

Ook in het memoriaalboek kunt u boeken in alle actieve valuta. Per onze referentie kunt u één valuta gebruiken. Het veld 'Koers' laat zien wat de bijbehorende koers op het moment van boeken is. Afhankelijk van uw instellingen is deze koers aan te passen. De totaaltelling van de boeking, uitgedrukt in de standaardvaluta, wordt onder aan het boekingsscherm weergegeven. Het is niet mogelijk om verschillende valuta bij één onze referentie te gebruiken. De onze referentie refereert aan het factuurnummer. Een factuur is een verplichting om een bepaald bedrag in een bepaalde valuta te voldoen. Daarom kan één factuur maar één valuta bevatten.

Kas-, bank- en girodagboek

In een dagboek van het type Kas, Bank of Giro kunt u boeken in de valuta die aan het dagboek is gekoppeld. Het veld 'Koers' laat zien wat de bijbehorende koers op het moment van boeken is. Afhankelijk van uw instellingen is deze koers aan te passen. De totaaltelling van de boeking, uitgedrukt in de valuta van het dagboek, wordt onder aan het boekingsscherm weergegeven.
 

Gerelateerde onderwerpen

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.454.448
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer