One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Grootboekrekening type crediteurenrekening

Introductie

Introductie

De grootboekrekening met het type crediteurenrekening wordt gebruikt voor het voeren van een subadministratie van alle leveranciers in de financiele administratie. Om de consistentie te kunnen garanderen tussen de grootboekrekening en de sub-administratie is het verplicht om een crediteurennummer in te geven indien geboekt wordt op een grootboekrekening met het type crediteurenrekening.

 

Uitleg

Alleen transacties die geboekt worden op een grootboekrekening van het type crediteurenrekening worden gebruikt voor het genereren van het verslag openstaande posten.

Openstaande posten kunnen alleen gecreeerd worden door gebruik te maken van een grootboekrekening van het type crediteurenrekening. Deze openstaande posten kunnen ook alleen afgeboekt worden via een grootboekrekening van dit type. Wanneer een transactie op een crediteurenrekening wordt geboekt is het verplicht om een crediteur te koppelen aan deze transactie. Elke regel die geboekt wordt op de crediteurenrekening heeft dus verplicht een crediteur er aan gekoppeld.

De grootboekrekening van het type crediteurenrekening kan alleen gekoppeld worden aan het dagboek inkoop. Als gebruik wordt gemaakt van meerdere inkoop dagboeken, kan aan elk dagboek dezelfde grootboekrekening gekoppeld worden. Deze mogelijkheid bestaat omdat bij het genereren van de openstaande posten gekeken wordt naar de grootboekrekening en niet naar het dagboek.

Er hoeft dus ook geen inkoopdagboek aangelegd te worden om een subadministratie van crediteuren te voeren. Alle boekingen met betrekking tot crediteuren kunnen ook in het memoriaal plaatsvinden.

Als resultaat hiervan is het totaal van de openstaande posten per definitie gelijk aan het saldo van de grootboekrekening van het type crediteurenrekening.

Nadat een grootboekrekening van het type crediteurenrekening is gekoppeld aan een inkoop dagboek, is het niet mogelijk om deze koppeling nog te wijzigen. Dit is ook het geval als er nog geen transacties op de crediteurenrekening plaats hebben gevonden.

Alle rapporten van de subadministratie crediteuren zijn gebaseerd op de grootboekrekening met het type crediteurenrekening.

 

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.438.010
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer