One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Snel de afleverdatum wijzigen van een verkooporder of een bestelling

Introductie

Introductie

Via de knop 'Wijzigen' in het menupad [Order, Invoer, Verkooporders], [Service, Invoer, Serviceorders] en het menupad [Inkoop, Invoer, Bestellingen] kunt u snel een afleverdatum van een verkooporderregel of bestelregel wijzigen. Het is dus niet nodig een verkooporder of een bestelling hiervoor te openen. Hiermee voorkomt u dat u deze opnieuw moet fiatteren en/of afdrukken.

 

Uitleg van de velden


Sectie Verkooporderregels / BestelregelsIn deze sectie worden de regels van de verkooporder of de bestelling getoond. Tevens wordt informatie gegeven over de huidige voorraadpositie van het desbetreffende artikel, het assortiment, artikelgroep, eenheid prijs, minimum en maximum voorraad, leverancier en levertermijn. Hier dient u de regels te selecteren waarv oor u de leverdatum wilt wijzigen.


Sectie NieuwIn dit scherm kunt u de nieuwe afleverdatum invoeren voor een geselecteerde regel. Als u op 'Actualiseren' klikt, wordt hieronder de nieuwe afleverdatum getoond:

Wanneer u de afleverdatum wijzigt naar een datum na de voorgaande afleverdatum zal een gefiatteerde verkooporder de status 'Niet-gefiatteerd' weer krijgen. Wanneer de afleverdatum wordt gewijzigt naar een datum voor de voorgaande afleverdatum blijft de status van de verkooporder onveranderd.

Onder aan het scherm staan de volgende knoppen:Actualiseren
Met deze knop ververst u de informatie in uw scherm.

Bewaren
Met deze knop slaat u de gewijzigde afleverdatum op. Het wijzigen van de leverdatum van een verkooporder en een serviceorder is afhankelijk van de orderinstelling 'Leverdatum uitgangspunt'. Wanneer deze is ingesteld op 'Werkdag' vindt bij het wijzigen van de leverdatum een controle plaats. Wanneer de nieuwe datum op een niet werkdag valt wordt hiervan een melding getoond:

Sluiten
Met deze knop sluit u dit scherm en keert u terug in het overzicht van ingevoerde verkooporders, serviceorders of inkoopbestellingen

 

Gerelateerde onderwerpen

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.206.422
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer