One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Procesgang E-Stuklijst

Introductie

Wanneer u samengestelde artikelen verkoopt die u bij levering (op order) assembleert, kunt u de module E-Stuklijst gebruiken. Het samengestelde artikel heeft dan het attribuut 'Exploderen-Levering'. Wanneer u een order van een dergelijk artikel gaat leveren, wordt een paklijst gegenereerd waar de onderdelen waaruit het artikel bestaat worden getoond. Deze paklijst kan worden gebruikt door de magazijnmedewerker om het artikel te assembleren of de onderdelen te verzamelen.  

Uitleg

U maakt van de module E-Stuklijst gebruik voor een artikel wanneer u het attribuut 'Exploderen-Levering' op de artikelstamkaart heeft aangevinkt.

Het heeft alleen zin om artikelen met een structuur te exploderen bij levering. Hoe u een structuur aanlegt voor een artikel kunt u vinden in het document structuren aanmaken en onderhouden.

Wanneer u bij het invoeren van een verkooporder een artikelcode selecteert die aan de bovenstaande twee voorwaarden voldoet, maakt u gebruik van de mogelijkheid om orders te exploderen. U volgt de normale flow van de verkooporder zoals u die ook kan vinden op de startpagina verkooporders.

 

De procesgang van de module E-Stuklijst bestaat dus uit de volgende stappen:

  1. aanmaken en onderhouden van het artikel waarbij het attribuut 'exploderen bij levering' wordt aangevinkt en normaal gesproken wordt het attribuut 'voorraad' uitgevinkt.
  2. Leveringen aanmaken. Bij het leveren van de order kunt u via de knop 'Afdrukken' de paklijst afdrukken voor de magazijnmedewerker. Op deze paklijst staan de onderdelen waaruit het explosieartikel bestaat. Wanneer u de levering verwerkt, wordt een pakbon voor de klant gegenereerd waarop het explosie-artikel staat die de klant heeft besteld en niet de onderdelen.  Bij het leveren van het explosie artikel wordt de voorraad van de onderdelen afgeboekt. Met de voorraad van het explosie-artikel gebeurt niets. Wanneer u bijvoorbeeld bij het explosie-artikel toch het attribuut 'Voorraad' heeft aangevinkt, worden toch alleen de onderdelen afgeboekt, ook wanneer er wel voorraad van het explosie-artikel is. 
  3. Verkooporders afdrukken

 

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.442.312
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer