One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Barcode afdrukken

Introductie

Via menupad [Systeem, Logistiek, Barcodes] is het mogelijk barcodes aan te maken, te onderhouden of te verwijderen. Elke barcode die u aanmaakt is uniek op artikel, verkoopeenheid, type barcode en relatie. Deze barcodes kunnen op diverse manieren worden toegepast binnen uw organisatie. Veelal zullen ze worden afgedrukt op artikeletiketten,  maar er zijn, afhankelijk van uw licentiesamenstelling, meer mogelijkheden voor het afdrukken barcodes. Barcodes kunnen worden afgedrukt via de onderstaande documenten:

  • Artikeletiket
  • Ontvangstetiket
  • Productieorder
  • Picklijst

 

Uitleg van de velden

Artikeletiket
U kunt artikeletiketten afdrukken via menupaden [Voorraad, artikelbeheer, Etiketten], [Inkoop, Artikelen, Etiketten], [Factuur, Artikelen, Etiketten], [Order, Artikelen, Etiketten] of [POS, Artikelen, Etiketten]. U kunt hier een layout specificeren die bij het afdrukken moet worden toegepast. Om een barcode op het etiket te laten afdrukken kunt u de layout van het artikeletiket bewerken

Ontvangstetiket
U dient bij de inkoopinstellingen via [Systeem, Algemeen, Instellingen, Inkoopinstellingen]  het veld ontvangstetiketten aan te vinken, zodat er voor een inkooporder een ontvangstetiket kan worden afgedrukt. Wanneer u in het scherm ontvangsten de juiste bestelling aanklikt en voor verwerken kiest, verschijnt het onderstaande scherm.

Alleen de barcode die gedefinieerd is voor het ontvangen artikel, voor de geselecteerde eenheid, type barcode dat gekoppeld is en aan dezelfde leverancier is gekoppeld als in de inkooporder is gebruikt, zal worden afgedrukt. Wanneer u in het bovenstaande scherm 1 artikel selecteert en op de knop 'Bewerken' klikt, verschijnt het scherm 'Ontvangstetiketten bewerken', waarin u kunt aangeven welk type barcode bij afdrukken toegepast dient te worden.

Productieorder
Barcodes kunt u ook op productieorders afdrukken. U kunt in de module Productie via [Productie, Invoer, Instructies] instructies afdrukken, waarin ook de barcode van het eindproduct kan worden afgedrukt. De barcodes van halfproducten en onderdelen kunnen hierbij niet worden afgedrukt.

Bij het afdrukken van de productieorder kunt u het type barcode selecteren dat voor het eindproduct toegepast dient te worden. Tevens kunt u in dit scherm aangeven of de barcode moet worden afgedrukt in volgorde van productieorder of van eindartikel. U kunt hier de layout specificeren die moet worden toegepast. U dient echter wel het veld 'Barcode' toe te voegen aan de productielayout. Bij het printen van barcodes in een productieorder worden alleen standaard barcodes afgedrukt die niet aan een relatie zijn gekoppeld.

Picklijst
U kunt via menupad [Order, Invoer, Picklijst] een picklijst afdrukken wanneer de betreffende verkooporder is gefiatteerd. Het is hierin mogelijk een barcode te laten afdrukken. Wanneer u op de knop 'Afdrukken ' klikt om een picklijst af te drukken kunt u het type barcode selecteren voor het artikel. Barcodes die gekoppeld zijn aan dezelfde relatie als in de verkooporder en waarvan het artikel, de eenheid en type barcode overeenkomen worden dan afgedrukt. 

 

Gerelateerde onderwerpen

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 13.447.393
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer