One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Type & statussen van relaties binnen E-CRM

Introductie

Welke typen en statussen kan een relatie hebben in E-CRM ?

Uitleg

Onderstaand treft u een tabel en beschrijving aan van alle typen en statussen die een relatie binnen E-CRM kan hebben:

 

Status/Type Suspect Lead Prospect Klant Dealer   Leverancier Zakenrelatie
Actief
Passief
Non-actief
 
Referentie
Geblokkeerd
Pilot

Type relaties

Suspect

Een relatie (geïmporteerd of geheel nieuw ingevoerd) is van het type 'Suspect' totdat er enige actie op ondernomen wordt. De relatie van het type 'Suspect' kan twee statussen aannemen (actief /  non-actief). De status zal 'Actief' zijn, echter op het moment dat er een 'Aanvraag: Inactief' (uit de algemene instellingen) wordt ingevoerd in de activiteit, zal de suspect de status 'Non-actief' krijgen.

Lead

Op het moment dat er enige communicatie is geweest met een suspect, kan er gesproken worden van een lead. De relatie van het type lead kan ook weer 2 statussen hebben. Over het algemeen zal de status 'Actief' zijn. Echter ook hier geldt dat de status op 'Non-actief' wordt gezet op het moment dat er een 'Aanvraag: Inactief' (uit de algemene instellingen) wordt ingevoerd.

Prospect

De prospect kan gezien worden als een relatie waarbij een offerte is uitgebracht. Deze relatie kan ook weer verschillende statussen ('Actief', 'Passief' en  'Non Actief') verkrijgen. De prospect  krijgt ook weer de status 'Non-actief' op het moment dat er een 'Aanvraag: Inactief' (uit de algemene instellingen) wordt ingevoerd.

Klant

Relaties die een order plaatsen, een factuur hebben ontvangen of waarmee andere financiele afspraken zijn, worden vaak aangeduid met het type 'Klant'. De relatie van het type 'klant' kan wederom meerdere statussen hebben:

Dealer

De reseller kan status 'Actief ' en 'Non-actief'  hebben (via 'Aanvraag: Inactief' uit de algemene instellingen)

Leverancier

De supplier kan status 'Actief ' en 'Non-actief'  hebben (via 'Aanvraag: Inactief' uit de algemene instellingen)

Zakenrelatie

In alle overige gevallen kan er gekozen worden voor de relatie van het type 'Zakenrelatie'.
Ook de zakenrelatie kan weer de statussen 'Actief' en 'Non-Actief'. Deze statuswijziging gebeurt wederom door middel van een 'Aanvraag: Inactief' uit de algemene instellingen.

Statussen

Zoals bovenstaand beschreven, kan een relatie verschillende statussen hebben. Voor meer informatie over de verschillende statussen, zie de beschrijving van het veld Status in het document Relaties onderhouden (tabblad Basis).

 

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.444.815
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer