One moment please...
 
 
Exact Compact+   
 

Onderhoud Belastingcodes

Introductie

In Exact Compact kunt u via [Systeem, Financieel, Belastingcodes] aangemaakte BTW-codes selecteren en of een nieuwe BTW-code aanmaken. In de diverse boekingen geeft u geen BTW-bedrag maar een BTW-code. Aan de hand van het opgegeven BTW-percentage voor deze code wordt het BTW-bedrag berekend. Via dit scherm kunt u een BTW-code aanmaken, een BTW-code verwijderen en een BTW-code wijzigen.

Tevens wordt in de belastingcode het juiste vak op de aangifte gekoppeld, zodat u snel en gemakkelijk u aangifte vanuit het pakket kunt doen.  

Standaard wordt bij het aanmaken van een nieuwe administratie een BTW-code 0 aangemaakt. Dit is een standaard BTW-code, die u niet dient te gebruiken in reguliere boekingen. Als u een BTW-percentage van 0% wilt registreren, dient u een "eigen" BTW-code met 0% aan te maken.
  

Velden

Sectie Filter
Via de zoekvelden bovenin het scherm is het mogelijk een belastingcode oftewel BTW-code te selecteren.

BTW-code
Hier geeft u de BTW-code in die u wilt opvragen.

Omschrijving
Hier vult u de omschrijving van de BTW-code in.

U kunt hier ook kolommen definiëren, naast de kolommen BTW-code en Omschrijving, kunt u hier meerdere kolommen toevoegen. U klikt met de rechter muisknop op de blauwe regel en u kunt dan kiezen kolommen toevoegen en verwijderen.

Knoppen

Verslag
Met de knop 'verslag' kunt u een overzicht opvragen van alle BTW-codes die in de administratie gedefinieerd zijn. Dit verslag kunt u afdrukken.

Openen
Voor het openen van een bestaande BTW-code drukt u op 'Openen'. Dit is alleen mogelijk indien u een BTW-code geselecteerd heeft.

Verwijderen
Voor het verwijderen van een bestaande BTW-code drukt u op 'Verwijderen'. Dit is alleen mogelijk indien u een BTW-code geselecteerd heeft en indien deze BTW-code niet is gebruikt in een boeking, koppeling aan de BTW-vakken of koppeling aan stamgegevens (zoals debiteuren).

Nieuw
Voor het aanmaken van een nieuwe BTW-code drukt u op 'Nieuw'.

Vernummer
Met deze knop kunt u de geselecteerde BTW-code vernummeren (er een nieuwe code aan toe kennen). Wanneer u op deze knop klikt, verschijnt de melding dat het enige tijd in beslag kan nemen. Dit komt doordat uw hele administratie doorzocht dient te worden of de code ergens voorkomt. Op al deze plaatsen wordt dit code immers aangepast. Wanneer u verder wilt gaan kiest u voor 'Ja'. en wordt het vernummerscherm geopend.

Het veld 'Oude' toont de huidige BTW-code. Bij het veld 'Nieuw' kunt u de nieuwe BTW-code opgeven. Middels de knop 'Vernummer' start u het vernummeren. Wanneer het vernummeren gereed is wordt hiervan een melding getoond.

BTW conversie
Deze knop is alleen actief wanneer u een BTW-code heeft geselecteerd. Met deze knop kunt u een conversie uitvoeren waarmee u het percentage van de BTW-code aan kunt passen. Voordat u de BTW percentage conversie uitvoert is het van belang dat u beschikt over een back-up.

Sluiten
Om terug te keren in het menu drukt u op 'Sluiten'.

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 04.460.421
 Assortment:  Date: 19-06-2020
 Release:  Attachment:
 Disclaimer