One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Het gebruik van de optie 'Main division' bij het importeren van debiteuren

Introductie

Bij het importeren van debiteuren bestaat er een optie 'Main division'. Deze optie is alleen beschikbaar bij het importeren van debiteuren, als de import wordt opgestart vanuit een URL (een Exact Synergy adres). Dit document geeft een uitleg over het gebruik van deze optie.

 

Uitleg

In Exact Synergy, in een omgeving met meerdere administraties, is het mogelijk dat een relatie meerdere debiteurnummers heeft, voor meerdere divisies. Slechts één divisie is de hoofddivisie. Deze hoofddivisie kunt u op de relatiekaart in Exact Synergy vinden, in de sectie 'Financieel'.

Als de optie 'Main division' wordt aangevinkt bij het importeren van debiteuren, zullen alleen de debiteuren worden geïmporteerd die voldoen aan de volgende criteria:

  • ze hebben een debiteurnummer hebben voor die divisie, die overeenkomt met het administratienummer in Exact Globe Next
  • cn de divisie, die overeenkomt met het administratienummer in Exact Globe Next, is niet de hoofddivisie van de relatie.

 

Voorbeeld:

Debiteur A, met debiteurnummer 1111, heeft 2 debiteurnummers:

  • debiteurnummer 1111 voor divisie 001 = hoofddivisie
  • debiteurnummer 1111 voor divisie 002

Debiteur B, met debiteurnummer 2222, heeft 2 debiteurnummers:

  • debiteurnummer 2222 voor divisie 001
  • debiteurnummer 2222 voor divisie 002 = hoofddivisie

Als de import van deze debiteuren wordt gestart in de Exact Globe Next administratie 002, zonder filters of opties, dan zullen beide debiteuren 1111 en 2222 worden geïmporteerd.

Als de import van deze debiteuren wordt gestart in de Exact Globe Next administratie 002, waarbij het filter 'Main division' is aangevinkt, dan zal alleen debiteur 1111 worden geïmporteerd. Debiteur 2222 heeft administratie 002 als hoofddivisie en zal daarom in deze situatie niet worden geïmporteerd.

Het voordeel:
In bovenstaande situatie wordt debiteur 1111 onderhouden in administratie 001 en debiteur 2222 in administratie 002. De Exact Globe Next administratie 002 zal daarom altijd de meest recente data bevatten voor wat betreft debiteur 2222, maar niet voor wat betreft debiteur 1111. Het is daarom zinloos om debiteur 2222 vanuit Exact Synergy te importeren, omdat dan de gegevens met precies dezelfde gegevens worden overschreven. In dat geval zal het tijd besparen, indien u alleen die debiteuren importeert, die niet in de administratie zelf worden onderhouden.

 

Gerelateerde onderwerpen

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.438.491
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer