One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Grootboekrekening type debiteurenrekening

Introductie

Introductie

Het type debiteurenrekening wordt gebruikt voor het voeren van een subadministratie van alle klanten in de financiele administratie. Om de consistentie te kunnen garanderen tussen de grootboekrekening en de sub-administratie is het verplicht om een debiteurnummer in te geven indien wordt geboekt op een grootboekrekening met het type debiteurrekening.

 

Uitleg

Alleen transacties geboekt op de grootboekrekening van het type debiteurenrekening worden gebruikt voor het genereren van de openstaande postenlijst.

De belangrijkste functie van de debiteurenrekening is het voeren van een subadministratie van de klanten. Een openstaande post van een debiteur kan alleen worden gegenereerd met behulp van een grootboekrekening van het type debiteurenrekening. Omgekeerd kan een openstaande post alleen worden afgeboekt via een grootboekrekening van het type debiteuren. Wanneer een transactie wordt gedaan op de debiteurenrekening is het verplicht om een debiteur in te geven.

Een debiteurenrekening kan alleen worden gekoppeld aan het dagboek verkoop. Als gebruik wordt gemaakt van meerdere verkoopdagboeken, kan aan elk dagboek dezelfde debiteurenrekening worden gekoppeld. Deze mogelijkheid is er omdat de openstaande posten gegenereerd worden op basis van de grootboekrekening van het type debiteuren.

De openstaande posten zijn om deze reden per definitie gelijk aan het saldo van de grootboekrekening van het type debiteuren.

Op het moment dat een debiteurenrekening is gekoppeld aan een verkoop dagboek, is het niet meer mogelijk om deze koppeling ongedaan te maken. Dit is ook het geval als er nog geen transacties op de debiteurenrekening hebben plaatsgevonden.

Alle verslagen van de subadministratie van de klanten zijn gebaseerd op de grootboekrekening van het type debiteuren.

 

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.438.012
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer