One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Analytisch Boekhouden

Introductie

Het is niet langer nodig dat op het moment dat een transactie wordt geregistreerd in Exact Globe Next, deze volledig is uitgesplitst naar project, medewerker en magazijn. Een transactie kan nu alvast worden geregistreerd met slechts de basisinformatie. Achteraf kan meer informatie worden toegevoegd met behulp van 'Analytisch Boekhouden'.

Doorgaans heeft de medewerker van de financiële administratie geen volledig beeld van de transactie op het moment dat hij de boeking doet. Als een financieel medewerker een inkoopfactuur ontvangt van een leverancier, kan het zijn dat hij de precieze afkomst niet weet van deze factuur. Moet de factuur worden toegekend aan een project? Moeten de kosten worden verspreid over een bepaald aantal perioden of uitgesteld worden naar een latere datum? Normaal gesproken zal hij informatie moeten verzamelen van andere afdelingen om de boeking te voorzien van alle relevante gegevens. Dit zou voor vertraging zorgen, omdat boekingen worden opgehouden in het systeem.

Door gebruik te maken van de functie 'Analytisch Boekhouden' is dit niet langer het geval. Een transactie kan geregistreerd en definitief verwerkt worden in de module E-Account. Aanvullende informatie zoals projecten, magazijnen of medewerkers kunnen op een later tijdstip worden toegevoegd. Het bedrag van de transactie kan tevens verspreid worden over en/of toegewezen aan verschillende perioden via percentages.

Met Exact Globe Next kunt u Analytisch boekhouden opstarten via de volgende menupaden

  • [Financieel, Grootboek, Analytisch boekhouden].
  • [Activa, Invoer, Analytisch boekhouden] met E-Activa in uw licentie.
  • [Voorraad, Invoer, Analytisch boekhouden] met E-Voorraad in uw licentie.
  • [HR, Invoer, Analytisch boekhouden] met E-Human Resources in uw licentie.

Velden

Knoppen

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.733.005
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer