One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

MRP Generator

Introductie

U kunt via [Productie, Planning, MRP Generator] scenarios definiëren voor het berekenen van behoeften voor eindartikelen, onderdelen en halffabrikaten. Met deze functionaliteit bent u in staat een complexe berekening van de materiaalbehoefte uit te voeren en waarvan de uitkomsten in het Overzicht Pegging naar voren komen. Tevens vormen de uitkomsten van de MRP Generator de basis voor besteladviezen of productieadviezen.

U kunt meerdere MRP scenario's definieren, die als basis dienen voor de berekeningen via de MRP Generator. Deze functionaliteit is vooral voor productiebedrijven die de MRP Generator willen gebruiken met verschillende criteria zoals HPP, assortimenten en magazijnen nuttig. Dit is mogelijk, door bijvoorbeeld voor elke criteria een apart scenario aan te maken.

Een bijkomend voordeel van het kunnen definieren van meerdere scenario's is dat de eerdere berekeningen van de MRP Generator nu per scenario worden gegenereerd en bewaard. Wilt u eerdere MRP berekeningen bewaren, dan is dit nu mogelijk en kunt u voor een nieuwe berekening een nieuw scenario aanmaken.

Indien u veel mutaties aanmaakt via de menu's Voorraad, Inkoop, Order en Productie kan het langer duren voordat het MRP overzicht op het scherm verschijnt. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat de MRP berekening wordt uitgevoerd over meerdere factoren zoals levertijd, batch grootte, voorraad, productiedoorlooptijd etc. Met behulp van de MRP Generator kunt u de performance van het MRP overzicht aanzienlijk verbeteren.

Velden

Knoppen

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 07.261.385
 Assortment:  Date: 28-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer