One moment please...
 
Vraag:

Aan de hand van MS Outlook Express wordt in dit document uitgelegd welke waarden u in welk veld in dient te vullen, bij de e-mail instellingen onder de optie SMTP.

Om de gegevens snel in te kunnen voeren is het praktisch om Outlook Express te openen en uw account gegevens op te vragen. Dit doet u via menupad [extra, accounts]. Selecteer hier het account waarmee u gaat werken op tabblad e-mail en kies voor eigenschappen. Zodra dit scherm geopend is kunt u beginnen met het opgeven van de e-mail instellingen.

  • ga hiervoor naar het menupad [systeem, algemeen, gebruikersinstellingen]
  • kies hier voor het tabblad uitvoer
  • selecteer vervolgens de optie SMTP

Gebruiken
Wanneer u hier kiest voor netwerk zal het e-mail bericht direct verstuurd worden. Wanneer u kiest voor lokaal, zal in de opgegeven directory een e-mail bericht (*.EML) aangemaakt worden.

Wanneer u kiest voor netwerk dient u een (SMTP) server op te geven. Deze vindt u terug op tabblad servers van de eigenschappen van uw e-mail account.

Bij poort dient u het poortnummer van de server voor de uitgaande e-mail op te geven. Deze vindt u terug op het tabblad geavanceerd van de eigenschappen van uw e-mail account.

Afzender
Bij account geeft u de accountnaam op zoals deze in MS Outlook bekend is. Deze vindt u terug op het tabblad algemeen van de eigenschappen van uw e-mail account. Hier vindt u ook het e-mail adres behorende bij deze account terug. Bij “antwoorden aan:” kunt u het e-mail adres opgeven waar een eventueel antwoord op het verstuurde e-mail bericht naar wordt verzonden.

Methode voor toegangscontrole
Bij gebruiker en wachtwoord geeft u de gegevens op waarmee u toegang krijgt tot de server van uw Internet / e-mail provider. Deze gegevens vindt u ook op het tabblad servers van de eigenschappen van uw e-mail account.

Extra beveiliging
Bij de onderdelen gebruiken en methode voor toegangscontrole, kunt u nog een tweetal extra opties kiezen (SSL en NTLM). Afhankelijk van de instellingen in Outlook kunt u deze ook hier gebruiken.

Gerelateerde onderwerpen