One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Aanmaken van een nieuw verslag

Introductie

Via het menupad [Systeem, Algemeen, Alle verslagen genereren] kunt u zelf verslagen aanmaken. U kunt deze verslagen in de huidige administratie en/of in andere administraties gebruiken. Na het doorlopen van de wizard is het uiteraard nog mogelijk om wijzigingen of aanpassingen in de lay-out van het verslag aan te brengen. Deze wijzigingen brengt u aan middels het programma Crystal Reports Designer. Hierin wordt het verslag geopend indien u voor 'Wijzigen' kiest.

Als u gekozen heeft voor de knop 'Nieuw', wordt een wizard geopend waarmee u snel een verslag kunt aanmaken.

 

Uitleg van de velden

De wizard bij het aanmaken van verslagen bestaat uit vijf stappen, namelijk:

Stap 1

Hier kunt u kiezen of u een verslag in de hoogterichting (portrait) of in de lengterichting (landscape) wilt maken. Nadat u uw keuze heeft geselecteerd, kiest u voor 'Volgende'.

Stap 2

Hier kunt u kiezen, wat u als basis wilt gebruiken. In dit voorbeeld zal het bestand Relaties worden gebruikt. Hierna drukt u op 'Volgende'.

Stap 3
Hier geeft u aan welke gegevens u wilt opnemen in uw verslag. Door de gewenste gegevens in het linkergedeelte te selecteren, kunt u deze middels de pijltjestoetsen in het middelste deel van het scherm, van links naar rechts brengen. De gegevens in het rechtergedeelte van het scherm worden opgenomen in het verslag.

Indien er voor een gegeven een + teken staat, kan hierop worden dubbelgeklikt. De onderliggende gegevens worden getoond en kunnen worden toegevoegd aan het verslag. Na het maken van uw keuze, drukt u op 'Volgende'.

Stap 4
Hier kunt u de sorteringsvolgorde aangeven.

Aan de linkerkant ziet u alle gegevens die u heeft aangegeven om op te nemen in het rapport. Middels de pijltjes toetsen in het midden van het scherm, kunt u een of meerdere gegevens naar de rechterkant van het scherm brengen. Deze zullen de sorteervolgorde van het verslag bepalen. De gegevens kunnen zowel oplopend als aflopend worden gesorteerd. Dit kunt u wijzigen door het sorteergegeven te selecteren en vervolgens op 'oplopend' of 'aflopend' te klikken.

Soms is het mogelijk en noodzakelijk om meerdere sorteervolgordes aan te geven. Een voorbeeld hiervan is dat het eerste sorteergegeven vaker voorkomt, de tweede sorteervolgorde wordt dan ook gebruikt.
Na het bepalen van de sorteervolgorde drukt u op 'Volgende' om de laatste stap uit te voeren.

Stap 5
De laatste stap bestaat uit het invullen van een naam voor het rapport en het bestand. 

Middels de optie Privé of Publiek kunt u aangeven hoe u het rapport wilt bewaren. Wanneer u 'Privé' selecteert kunt alleen uzelf gebruik maken van het rapport. Wanneer u wilt dat ook andere gebruikers gebruik kunnen maken van uw rapport selecteert u 'Publiek'. Het rapport wordt dan opgeslagen in de publieke rapport directory die u in de instellingen heeft gedefinieerd.

De verslagnaam is de naam die bovenaan in het verslag zal worden opgenomen. De titel wordt opgenomen in de lijst met verslagen bij [Systeem, Algemeen, Alle verslagen genereren].  Nadat u de gewenste gegevens heeft ingevuld kunt u kiezen voor 'Klaar'.

Het verslag is nu klaar voor gebruikt. Het kan worden opgestart via [Systeem, Algemeen, Alle verslagen genereren]. Van hieruit is het ook mogelijk om wijzigingen aan te brengen in het verslag.  

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 05.864.403
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer