One moment please...
 
 
Exact Compact+   
 

Onderhouden Factuurcodes

Introductie

Introductie

Veel bedrijven maken gebruik van verschillende soorten facturen. Zo zijn er bijvoorbeeld facturen gebaseerd op een periode in de tijd (een bepaalde maand of kwartaal), baliefacturen, binnenlandse of buitenlandse facturen, etc. Om een onderscheid te kunnen maken tussen deze verschillende soorten kunt u gebruik maken van het begrip factuurcode. Welke waarde een factuurcode representeert mag u zelf bepalen. Er zijn dus geen vast voorgeschreven regels voor het gebruik van factuurcodes. Het is wel noodzakelijk ten minste één factuurcode aan te maken, aangezien dit een verplicht veld is bij het invoeren van facturen.

U kunt naar de factuurcodes in het menupad [Systeem, Factuur, Factuurcodes] of (SVC). 

Uitleg 

Filter

Het filter biedt u de mogelijkheid om direct specifieke informatie op te vragen. In dit geval betreft het informatie omtrent de factuurcodes.

Sectie Filter

Factuurcode
In dit veld kunt u de factuurcode of een gedeelte van de factuurcode invoeren.

Omschrijving
Met behulp van dit veld kunt u zoeken op (een gedeelte van) de omschrijving van de factuurcode.

Knoppen

Vernummer
Met deze knop kunt u de geselecteerde factuurcode vernummeren (er een nieuwe code aan toe kennen). Wanneer u op deze knop klikt, verschijnt de melding dat het enige tijd in beslag kan nemen. Dit komt doordat uw hele administratie doorzocht dient te worden of de code ergens voorkomt. Op al deze plaatsen wordt dit code immers aangepast. Wanneer u verder wilt gaan kiest u voor 'Ja'. en wordt het vernummerscherm geopend.

Het veld 'Oud' toont de huidige factuurcode. Bij het veld 'Nieuw' kunt u de nieuwe factuurcode opgeven. Middels de knop 'Vernummer' start u het vernummeren. Wanneer het vernummeren gereed is wordt hiervan een melding getoond.

Verwijderen
Met deze knop kunt u een factuurcode verwijderen uit het systeem. Het is alleen mogelijk om een factuurcode te verwijderen als deze niet is gekoppeld aan stamgegevens of is gebruikt in transacties.

Openen
Wanneer u een bestaande factuurcode geselecteerd heeft, kunt u die met deze knop openen en wijzigen.

Nieuw
Indien u een nieuwe factuurcode wilt aanleggen kiest u voor 'Nieuw'. U ziet dan het volgende scherm (Sectie Algemeen).

Sluiten
Via de knop 'Sluiten' gaat u weer terug naar het hoofdscherm van Exact Compact.

 

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 04.460.420
 Assortment:  Date: 17-06-2020
 Release:  Attachment:
 Disclaimer