One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Afwijkend percentage

Introductie

De functionaliteit [Systeem, Algemeen, Instellingen, Salaris, Afwijkend percentage] geeft u de mogelijkheid om de percentages voor de sociale verzekeringspremies te wijzigen voor de gewenste kostenplaatsen.

Tot release 361 is het mogelijk om een afwijkend percentage per kostenplaats te definiƫren voor de componenten WAO-gedifferentieerd en WA-werkgever. Vanaf release 361 is het mogelijk om een afwijkend percentage in te geven voor de overige sociale verzekeringscomponent, zoals WW-werkgever en WW-werknemer.

Een afwijkend percentage voor WA-werkgever wordt bijvoorbeeld gebruikt als u in 1 administratie meerdere werkgevers verloond en per werkgever een ander percentage voor WA-werkgever heeft. Een afwijkend percentage voor WAO gedifferentieerd kan worden gebruikt om verschillende percentages per kostenplaats te berekenen.

Uitleg

Sectie Componenten

Hier worden de componenten per kostenplaats getoond waar al reeds een afwijkend percentage voor is gedefinieerd.

Onderaan het scherm heeft u de beschikking over de knoppen:

Wijzigen
Als u een regel heeft geselecteerd is deze knop actief. U kunt dan het percentage, datumtraject en kostenplaats wijzigen van deze regel.

Verwijderen
Als u op deze knop klikt verwijderd u de geselecteerde regel. Deze knop is alleen actief als u een regel heeft geselecteerd.

Nieuw
Middels deze knop kunt u afwijkend percentage definiƫren voor een kostenplaats en een sociale verzekeringscomponent.

Sluiten
Als u op deze knop klikt sluit u het scherm.

 

Het volgende scherm verschijnt als u op de knop 'Nieuw' of 'Wijzigen' klikt.

Sectie Componenten

Code
In dit veld kunt u de code van de component selecteren middels het vergrootglas. Als u een regel wijzigt, dan is dit veld niet benaderbaar aangezien het afwijkend percentage reeds aanwezig is.

Kostenplaats
In dit veld kunt u de kostenplaats ingeven of selecteren middels het vergrootglas.

Begindatum
In dit veld kunt u de begindatum ingeven. Vanaf deze datum wordt voor de medewerkers van de betreffende kostenplaats deze premie berekend op basis van het afwijkende percentage.

Einddatum
In dit veld kunt u de einddatum ingeven. Tot en met deze datum wordt voor de medewerkers van de betreffende kostenplaats deze premie berekend op basis van het afwijkende percentage.

Sectie Percentage

Standaard
In dit veld wordt het percentage getoond dat in het geselecteerde component is ingevuld in het onderhoud van de component. Dit veld is informatief en kunt u niet benaderen.

Nieuw
In dit veld kunt u het afwijkend percentage ingeven. Met dit percentage zal voor de mdewerkers van de betreffende kostenplaats voor de perioden die vallen in het datumtraject de geselecteerde component berekend worden.

Onderaan dit scherm heeft u de beschikking over de volgende knoppen:

Bewaren
Middels deze knop kunt u het afwijkend percentage en de wijzigen bewaren.

Sluiten
Als u op deze knop klikt sluit u het scherm.

 

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.437.900
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer