One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Hoe ziet een Crystal Report er uit?

Introductie

Veel overzichten in Exact Globe Next worden getoond als Crystal Report. Enkele voorbeelden van zo'n overzicht zijn de openstaande postenlijst van de debiteuren en crediteuren en bijvoorbeeld de adressenlijst van de debiteuren. Wanneer u tevens over de module E-Report beschikt kunt u deze rapporten zelf aanpassen.
 

Uitleg van de velden

Hieronder worden de kenmerken aangegeven die de meeste Crystal Reports hebben binnen Exact Globe Next. Deze lijst is echter niet bindend, maar dit zijn de meest voorkomende kenmerken.

Knop

De meeste rapporten worden opgestart middels de knop 'Start'. Een enkele keer kan het voorkomen dat er gebruik wordt gemaakt van de knop 'Tonen'.

Titelbalk

De titelbalk van het rapport ziet er uit zoals hierboven getoond. Deze bestaat uit een balk met het administratienummer en vervolgens de termen 'Verslag' en 'Exact'. Onder deze titelbalk bevinden zich een aantal navigatieknoppen.

 Afdrukken

Met deze knop kunt u het rapport afdrukken. Het standaard MS Windows printerscherm wordt getoond waarin u een printer kunt selecteren en de printerinstellingen kunt definiëren.

Naar eerste pagina

Wanneer het rapport uit meerdere pagina's bestaat kunt u met deze knop naar de eerste pagina gaan.

Naar vorige pagina

Wanneer het rapport uit meerdere pagina's bestaat kunt u met deze knop naar de vorige pagina gaan.

Naar volgende pagina

Wanneer het rapport uit meerdere pagina's bestaat kunt u met deze knop naar de volgende pagina gaan.

Naar laatste pagina

Wanneer het rapport uit meerdere pagina's bestaat kunt u met deze knop naar de laatste pagina gaan.

 Zoeken

Met deze knop kunt u zoeken op een bepaald woord of waarde in het rapport.

Verslagopties

Met deze knop kunt u de verslagopties aanpassen.

U kunt hier aangeven welke informatie u op het rapport wilt afdrukken. Tevens kunt u aangeven of u het rapport in kleur of zwart-wit wilt afdrukken.

Actualiseren

Met deze knop kunt u de gegevens in het rapport verversen

 Tonen

Met deze optie kunt u de grootte van het rapport op het scherm aanpassen.

Eurocalculator

Met de eurocalculator kunt u bedragen omrekenen van uw standaardvaluta naar euro en vice versa.

Help

Met de F1 of Help toets kunt u middels een actieve internetverbinding alle relevante informatie opvragen over de functie of het menupad waar u op dat moment op staat.

Uiterlijk van het verslag

De rapporten hebben bovenaan altijd de titel van het rapport staan (in dit voorbeeld 'Stamgegevens debiteuren)'. Over het algemeen worden de gegevens gescheiden door blauwe balken. Het is overigens mogelijk om de kleuren niet te tonen via de verslagopties. Dit uiterlijk geldt uiteraard alleen voor rapporten die nog niet door de gebruiker zijn aangepast. Met de module E-Report kunt u deze rapporten zelf aanpassen.

In verschillende rapporten kunt u doorklikken op informatie. Zo kunt u bijvoorbeeld in het rapport van de openstaande postenlijst dubbelklikken op de waarde in de kolom 'Onze referentie' (die in het blauw wordt getoond. Er wordt vervolgens een nieuw Crystal Report scherm geopend met alle posten met die onze referentie van die debiteur/crediteur.

Daarnaast kunt u in verschillende rapporten zoals bijvoorbeeld [HR, Overzichten, Jubileumlijst] doorklikken op informatie. Wanneer u in dit overzicht met de lay-out 'Aantal dienstjaren' doorklikt op de kostenplaats, dan wordt deze detailinformatie op een nieuw tabblad getoond.

Onderaan het rapport beschikt u over de volgende knoppen

Printerinstellingen

Met deze knop kunt u een aantal basis printer instellingen van het rapport aanpassen. U dient er rekening mee te houden dat met Crystal Reports XI de standaard printer die u hier selecteert niet altijd blijft bewaard. Voor het aanpassen van de printerinstellingen is het aan te raden om gebruik te maken van het scherm dat verschijnt na het klikken op 'Afdrukken' en niet van het scherm dat u opent met de knop 'Printerinstellingen'. Het scherm via de knop 'Afdrukken' biedt meer mogelijkheden. 

Exporteren

Met deze knop kunt u het rapport exporteren.

Afdrukken

Na het klikken op de knop 'Afdrukken' wordt het standaard MS Windows printerscherm geopend. Hier kunt u de printinstellingen aanpassen en een printer selecteren. Voor het aanpassen van de printerinstellingen is het aan te raden om gebruik te maken van het scherm dat verschijnt na het klikken op 'Afdrukken' en niet van het scherm dat u opent met de knop 'Printerinstellingen'. Het scherm via de knop 'Afdrukken' biedt meer mogelijkheden.

Met Crystal Reports XI, wordt de standaard printer die u via de knop 'Printerinstellingen' heeft ingesteld, niet altijd als standaard printer voorgesteld in het scherm dat verschijnt met de knop 'Afdrukken'. U kunt in het scherm dat verschijnt met de knop 'Afdrukken' echter zelf de gewenste printer selecteren.

In het afdrukscherm kunt u in de sectie 'Paginabereik' of 'Page range' een selectie maken op de af te drukken pagina's. Tevens kunt u in dit scherm aangeven hoeveel afdrukken u wilt en hoe u de pagina's wenst te sorteren (collate).

Sluiten

Met deze knop sluit u het scherm

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 05.971.114
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer