One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Rollen kopiëren

Introductie

In onderhoud rollen, is het mogelijk om rollen en de bijbehorende rechten te kopiëren van een andere administratie. Hierdoor hoeven gemeenschappelijke rollen slechts eenmalig te worden aangemaakt en kunnen deze vervolgens naar andere administraties worden gekopieerd.

 

Uitleg

Als u deze functie opstart, krijgt u het scherm te zien met al uw administraties. Hier kunt u een administratie selecteren van waar u de rol(len) wilt kopiëren. 

Nadat de administratie is geselecteerd, wordt er een lijst weergegeven met beschikbare rollen van de bronadministratie. Als u een of meer rollen heeft geselecteerd, klikt u op 'OK' om deze te kopiëren.

Een resultaatscherm zal worden getoond om het kopieerproces te voltooien.

Als het proces niet geheel kan worden afgerond, wordt de reden hiervan in het resultaatscherm weergegeven.  In dit voorbeeld bestaat de rol al (zie onderstaand scherm) in de doeladministratie. U heeft dan de mogelijkheid om de bestaande rol te overschrijven of om deze functie te sluiten.Overschrijven
Als een rol al bestaat in de geopende (doel)administratie, wordt dit in de onderste sectie van het scherm getoond. Als u nu op 'Sluiten' klikt, worden deze rollen in het onderstaande veld niet naar de huidige administratie gekopieerd. Als u de rollen toch naar de huidige administratie wilt kopiëren, bijvoorbeeld omdat de rechten van de huidige rol en de te kopiëren rol van elkaar verschillen, klikt u op 'Overschrijven'.

Let op: alle rollen die onder in het venster staan worden in dit geval gekopieerd naar de huidige administratie. Wanneer een rol eenmaal is overschreven, kunt u dit niet meer ongedaan maken. U zou dan de gegevens van een back-up moeten gebruiken.

 

Gerelateerde onderwerpen

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.443.750
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer