One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

De mogelijkheden van E-Serie/Batch

Introductie

Met Exact Globe Next kunt u met de module E-Serie/ Batch serie- en batchnummers registreren. In dit document worden de mogelijkheden van de module E-Serie/ Batch toegelicht.

 

Uitleg

Met de module E-serie/batch kunt u per artikel of partij artikelen gedetailleerde informatie vastleggen. Hierdoor kunt u het logistieke proces beter beheersen. Artikelen worden logistiek gezien onderverdeeld in (meerdere) assortimenten. Van de verschillende artikelcodes worden diverse voorraadgrootheden bijgehouden. Soms is het echter noodzakelijk om binnen de voorraad van artikelen weer een onderverdeling aan te brengen. Bijvoorbeeld bij het registreren van blikken verf. Hierbij is het vaak niet voldoende om de voorraad verfblikken per artikelcode bij te houden. Een bepaald aantal verfblikken kan voortkomen uit dezelfde menging. In dit geval ligt het voor de hand om blikken van dezelfde menging te groeperen in batches. Bij de verkoop van blikken verf kan vervolgens gezorgd worden dat ook een nabestelling kan worden geleverd uit dezelfde batch. Hiermee is de kwaliteit van de kleur gewaarborgd. Bij het registreren van geproduceerde of ingekochte medicijnen is het bijvoorbeeld van belang om de uiterste houdbaarheidsdatum per batch vast te leggen.

Als ieder afzonderlijk artikel specifieke kenmerken bezit, is de registratie per batch niet nauwkeurig genoeg. Dit geldt bijvoorbeeld voor bedrijven die computers of consumentenelektronica leveren. Van deze artikelen wil men in geval van reparaties of gebreken kunnen nagaan of de garantietermijn inmiddels is verstreken. Serienummerregistratie is hiervoor ideaal.

U kunt zelf instellen of het bij het invoeren van ontvangsten verplicht is het serie- of batchnummers te registreren. U kunt dit doen in uw instellingen. Als u dit niet verplicht stelt kan dit alsnog achteraf op de artikelmutatiekaart . Bij uitgaande goederenstromen (leveringen en negatieve tellingen) is het altijd verplicht een serie- of batchnummer te registreren. De module E-Serie/ Batch is alleen te gebruiken als u de pakketten Order en Voorraad in de licentie heeft.

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.438.142
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer