One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Gebruik scenario's voor debiteuren

Introductie

Indien u gebruik maakt van scenario's voor uw debiteuren dan heeft u de mogelijkheid om daarop te selecteren wanneer u een ouderdomsanalyse maakt van uw openstaande posten debiteuren of herinneringen afdrukt. Deze functionaliteit is alleen aanwezig indien u over E-CRM beschikt. Bij het onderhoud van de debiteur kunt u op het tabblad 'Financieel' in de sectie 'Kredietbeheer' een scenario opgeven voor een debiteur.

Uitleg van de velden

Scenario
Dit zijn de verschillende types scenario die u kunt definiëren in het onderhoud van debiteuren.

  • Normaal - Indien u alleen de debiteuren op uw ouderdomsanalyse wilt zien waaraan u het scenario normaal heeft gekoppeld, geeft u dat hier op.
  • Klachten - Voor debiteuren die een klacht hebben uitstaan en daardoor bijvoorbeeld langer doen over betalingen, kunt u dit scenario koppelen. Op die manier kunt u ze uit het overzicht van de "normale" debiteuren houden.
  • Betalingsovereenkomst - Het kan voorkomen dat u debiteuren heeft waarmee u een bepaalde betalingsovereenkomst heeft. Zo kan de afspraak zijn dat een bepaalde debiteur slechts halfjaarlijks betaalt. Nu kunt u deze uit uw "normale" overzicht filteren.
  • Overgedragen - Het kan ook zijn dat een debiteur nooit betaald heeft, indien deze openstaande post is overgedragen aan een extern incassobureau dan kunt u dit scenario gebruiken. Op deze manier kunt u ook deze groep debiteuren uit uw normale overzicht filteren.

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.344.454
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer