One moment please...
 
 
Exact Synergy Enterprise   
 

How-to: Installatie Service management

Let op: In dit document kunt u de uitleg vinden over de installatie van Service Management via de installatie van msi-bestanden. Wanneer u gebruik maakt van ELIS, werkt de installatie op een andere manier. Voor meer informatie, zie Installatie Service Management in Exact Lightweight Integration Server (ELIS)

Service management maakt deel uit van 'Exact Synergy Enterprise' en wordt gebruikt om servicebedrijven te helpen hun service gerelateerde zaken te reguleren. Service management is niet alleen een effectieve manier om potentiële serviceartikelen te registreren en te onderhouden (door deze automatisch aan te maken vanuit het verkoopproces in 'Exact Globe'), maar ook om de artikelen bij te werken wanneer er voor deze artikelen serviceactiviteiten worden verricht.

Contracten, welke afspraken bevatten omtrent één of meer artikelen, kunnen worden aangemaakt en gefactureerd. Deze contracten beïnvloeden het service activiteitenproces. Het totale proces kan worden afgehandeld met deze oplossing, van de servicemelding (of gepland preventief onderhoud) tot aan de planning van de servicemedewerker en de benodigde voorraad, alsmede het realiseren van de gebruikte uren en voorraad en het aanmaken en versturen van de factuur aan het einde van het proces. Dit geeft de gebruiker een helder overzicht van alle benodigde informatie en biedt de mogelijkheid om efficiënter en sneller te werken.

Het verstrekken van uitgebreide service tijdens de levensduur van het product of productcombinaties kan een belangrijke onderscheidende factor voor veel groothandels- en productiebedrijven zijn. In bepaalde segmenten is service management belangrijk vanwege de aard van de klanten die worden bediend, de complexiteit van de technologie en de impact van downtime of storingen in een productieproces. De service management oplossing ondersteunt groothandels- en productiebedrijven die service bieden voor de producten die ze importeren, produceren en verkopen in een business-to-business omgeving.

De service management oplossing omvat het volgende:

 • Contractbeheer
 • Corrigerende serviceactiviteiten
 • Preventieve serviceactiviteiten
 • Klant (self-service) portal (optioneel)
 • Dispatching / Planning
 • Materiaal Planning
 • Field service
 • Registratie van tijd en materiaal
 • Contract en activiteit facturatie

Systeemvereisten

De Service management module is gebaseerd op Exact Synergy Enterprise, Exact Globe Next, Exact Integration, Exact Event Manager (optioneel) en Microsoft SQL dienst Reporting Services.
Voor meer informatie over de systeemvereisten van deze producten kunt u de volgende documenten raadplegen:


Installatie

Er zijn verschillende installaties vereist voordat u de Service management module in Exact Synergy Enterprise en Exact Globe Next kunt gebruiken.

 1. Installeer Exact Synergy Enterprise. Om dit product te installeren kunt u het document Installatie Exact Synergy Enterprise raadplegen.
   

 2. Installeer Exact Globe Next. Om dit product te installeren kunt u het document Installatie Exact Globe Next  raadplegen.

  Opmerking: Selecteer product update 404 of hoger tijdens het downloaden en de installatie. U dient te beschikken over de SE4510 Service management licentie om de Service management functionaliteit in te schakelen in Exact Globe Next.
   

 3. Installeer SQL Reporting Services en zorg ervoor dat Exact Integration is verbonden met Exact Synergy Enterprise. Om deze stappen uit te voeren kunt u het document Defining reporting services integration settings raadplegen. Voor de installatie van SQL server reporting services kunt u dit document of de Microsoft website raadplegen.

 4. Om te werken met de Exact Service Management oplossing, dient u ervoor te zorgen dat dezelfde stamgegevens voor medewerkers, relaties, projecten, artikelen, serienummers, magazijnen en magazijnlocaties aanwezig zijn in Exact Synergy Enterprise en Exact Globe Next. Voor een 1:1 scenario kan dit worden gedaan met de Exact Integrator. Om deze te installeren kunt u het document How-to: Installatie Exact Integration raadplegen.

 5. Installeer het service management integration.msi bestand. Deze kunt u vinden in de Exact Synergy Enterprise CAB map. Op een 32 bits machine dient u de x86 versie te gebruiken. Op een 64-bits machine hangt de te gebruiken versie af van de installatie directory van Exact Synergy Enterprise. Indien Exact Synergy Enterprise is geïnstalleerd in de c:\program files map dan dient u de x64 versie te gebruiken. Indien Exact Synergy Enterprise is geïnstalleerd in de c:\program files (x86) map dan dient u de x86 versie te gebruiken. Wanneer Exact Synergy Enterprise in een geheel andere map is geïnstalleerd, dan maakt het niet uit welke bit versie er wordt gebruikt. Om deze correct te installeren dient u de gebruiker inloggegevens te geven met voldoende rechten in beide systemen inclusief de domeinnaam (uw domein\gebruikersnaam). Echter u kunt dezelfde inloggegevens gebruiken die u heeft gebruikt bij de installatie van de Exact Integrator.

  Opmerking: De installatie heeft twee installatiesets. De eerste zijn de core components, deze installeert u bij voorkeur in een aparte map. Bijvoorbeeld "c:\program files\SMSIntegrator" voor de 64 bits versie en "c:\program files (x86)\SMSIntegrator" voor de 32 bits versie. De geselecteerde map mag in ieder geval nooit de map zijn waarin Exact Synergy Enterprise zelf is geïnstalleerd. Het tweede zijn de webservice onderdelen, deze moeten in de Exact Synergy Enterprise installatie map worden geplaatst.

  Tijdens de installatie wordt er gevraagd om de inloggegevens in te vullen voor de installatie van de integratie. Deze worden gebruikt om Exact Synergy Enterprise en Exact Globe Next met elkaar te verbinden. Daarom dienen dit domein inloggegevens te zijn met voldoende rechten voor Exact Synergy Enterprise en Exact Globe Next. Zorg ervoor dat de computer wordt herstart na de installatie van de integratie componenten.

 6. Installeer Exact Event Manager. Dit is optioneel. 
 7. Definieer de connectiviteitsinstellingen. Ga hiervoor naar de divisie instellingen binnen Exact Synergy Enterprise en definieer de back-office connectie.

  Dit kunt u doen via het menu Systeem à Inrichting à Back office à Back office connectie.

  Definieer de front office instellingen in Exact Globe Next bij het veld Web adres. Indien u beschikt over de XML module in uw licentie, dan kunt u deze vinden via het menu Systeem à Instellingen à XML-server-instellingen in de sectie Downloads. Dit veld wordt gebruikt om te verwijzen naar de Exact Synergy Enterprise installatie. Wanneer u niet beschikt over de XML module in uw licentie, dan kunt u het Web adres veld vinden via het menu Systeem à Instellingen à Algemene instellingen in de sectie Exact Synergy / Exact Synergy Enterprise.
  In Exact Globe Next, definieert u het verzoektype: Service activiteit  met het verzoektype ID uit Exact Synergy Enterprise die is aangemaakt door service job installatie. Dit veld wordt rood indien het verzoektype niet een Service verzoek is, of wanneer er geen verbinding gemaakt kan worden.

  Opmerking
  : De applicatie server moet verwijzen naar de server waarop Exact Globe Next is geïnstalleerd en poort 8000 moet worden geselecteerd.
  Test de back- en front-Office integratie om er zeker van te zijn dat dit werkt. Zorg ervoor dat Exacte Integration werkt, door een artikel aan te maken in Exact Globe Next en vervolgens te controleren of het artikel is aangemaakt in Exact Synergy Enterprise. Dit kan ook gedaan worden met relaties of medewerkers.
   

 8. Test de back- en frontoffice-integratie om er zeker van te zijn dat dit werkt. Zorg ervoor dat Exacte Integration werkt, door een artikel aan te maken in Exact Globe Next en vervolgens te controleren of het artikel is aangemaakt in Exact Synergy Enterprise. Dit kan ook gedaan worden met relaties of medewerkers.

  Maak een verkooporder aan in Exact Globe Next door het definiëren van de kolommen Configuratie en Bovenliggend artikel in de verkooporder. Druk op F2 om ervoor te zorgen de zoekschermen in de kolommen werken (het is mogelijk dat de zoekschermen geen gegevens bevatten) en er dienen geen connectiviteitsproblemen naar voren te komen. Ga naar Exact Synergy Enterprise, en zorg ervoor dat de configuratie voor de klant wordt gemaakt via Service management à Overzichten à Configuraties à Zoeken.

 

Gerelateerde documenten

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 24.035.700
 Assortment:  Date: 24-05-2016
 Release: 250  Attachment:
 Disclaimer