One moment please...
 
 
Exact AEC Modular   
 

Exact AEC - Adm.Beheer - Fin.Beheer - Projectgroepen

Een projectgroep bepaalt per project de financiële afwikkeling van de gemaakte boekingen. Het vormt daarmee de basis voor alle financiële projectboekingen binnen Exact AEC. Per projectgroep worden een aantal zaken vastgelegd:

  • voor welke projecten de projectgroep gebruikt kan worden (regie, aangenomen of allebei);
  • welke boekingscodes er gebruikt worden binnen een projectgroep; - of er met onderhanden werk gewerkt dient te worden (en of dit ook geldt voor opbrengsten);
  • of er met AK gewerkt dient te worden en met welke AK-groep; - de dagboeken die bij de verschillende boekingen dienen te worden gebruikt;
  • de koppeling tussen de gebruikte boekingscodes en het grootboek.

Tabblad Inrichting projectgroep:

Algemene Kosten – Indien u een toeslag voor algemene kosten wilt laten berekenen, kunt u hier ingeven op welke wijze dat dient te gebeuren, bijvoorbeeld automatisch of handmatig. Tevens kunt u bij Groep aangeven welke

AK-Groep standaard aan deze projectgroep dient te worden gekoppeld.

Onderhanden werk / Opbrengsten via OHW – Hier bepaalt u of er binnen deze projectgroep wordt gewerkt met OHW en of dit ook zal gelden voor de opbrengsten. Dagboeken – Afhankelijk van de geselecteerde instellingen zult u hier moeten aangeven in welke dagboeken de bijbehorende journaalposten zullen worden geboekt.

Tabblad Kosten Boekingscodes:

Op dit tabblad kunt u de gewenste boekingscodes toevoegen en definiëren. Afhankelijk van de door u geselecteerde opties dient u grootboekrekeningen in te geven voor de kosten: 

  • Bij Grootboekrekening (Kostenrekening) geeft u aan op welk grootboek de via deze boekingscode geboekte boeking moet worden gemuteerd. 
  • Indien u direct boekt (via boekingen) maakt AEC gebruik van een dekkingsrekening om de journaalpost in evenwicht te brengen. De hiervoor te gebruiken rekening geeft u in bij Grootboekrekening (Dekkingsrekening). 
  • Indien u in een projectgroep werkt met OHW moet u ook de hiervoor te gebruiken grootboekrekening opgeven bij Grootboekrekening (Onderhanden werk rekening). 
  • Als u werkt met een opslag voor AK binnen een projectgroep moet u ook nog aangeven wat de dekkingsrekening is voor deze AK toeslag bij Grootboekrekening (Dekkingsrekening AK). De toeslag zelf wordt op de Grootboekrekening (Kostenrekening) geboekt.

Tabblad Opbrengst Boekingscodes:

Dit werkt op dezelfde manier als de Kosten Boekingscodes: 

  • Bij Grootboekrekening (Opbrengstrekening) geeft u aan op welk grootboek de via deze boekingscode geboekte factuur moet worden gemuteerd. 
  • Indien u in een projectgroep werkt met OHW moet u ook de hiervoor te gebruiken grootboekrekening opgeven bij Grootboekrekening (Onderhanden werk rekening).

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 20.507.504
 Assortment:  Date: 06-01-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer