One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Sales - Onderhouden: Code extra omschrijving

Extra omschrijvingen

In uw organisatie hebben uw artikelen waarschijnlijk een code waaraan iedere werknemer in één oogopslag het artikel kan herkennen. De vraag is alleen of uw klanten bij het zien van de code ook direct weten om welk artikel het gaat. Om duidelijk te zijn over het product dat u aan uw klanten verkoopt, kunt u extra artikelomschrijvingen aanmaken die op uw factuur of pakbon, bestelling of ontvangst zullen worden weergegeven. Voordat u extra artikelomschrijvingen kunt aanmaken, zult u eerst extra omschrijvingen moeten definiëren. Dit kunt u doen in [Sales: Stamgegevens, Onderhoud, Algemeen, Extra omschrijvingen]. Zodra u deze extra omschrijvingen hebt aangemaakt, kunt u een extra artikelomschrijving koppelen aan een artikel in [Sales: Stamgegevens, Onderhoud, Artikelen, Artikelen]. U kunt een extra omschrijving code koppelen aan een crediteur in het menu [Finance: Crediteuren, Stamgegevens, Onderhoud crediteuren]. Deze extra omschrijving code wordt dan standaard gebruikt bij het invoeren van een bestelling.

Een overzicht van alle ingevoerde extra omschrijvingen, vindt u in [Stamgegevens, Overzichten, Algemeen, Extra omschrijvingen].

Codes extra omschrijving worden gebruikt in:

  • Verkooporders
  • Verkoopfacturen
  • Bestellingen
  • Ontvangsten

Code extra omschrijving
Voer een unieke code in voor de extra omschrijving die u aanmaakt. Dit kan bijvoorbeeld een nummer zijn.

Omschrijving
Voer een heldere omschrijving in voor de extra omschrijving. U kunt bijvoorbeeld een extra omschrijving aanmaken voor een bepaalde debiteur. In dat geval kunt u een omschrijving aanmaken met daarin de naam van de debiteur.

 

Tabblad - Algemeen

Status
Geef de activeringsstatus aan. Zie ook: [(de-)Activeren stamgegevens].


     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 17.495.445
 Assortment:  Date: 21-07-2015
 Release:  Attachment:
 Disclaimer