One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Activa - Reviseren restwaarde

[Activa: Management, Reviseren restwaarde]

Bij een activum kan een geschatte restwaarde worden ingevuld. Het bedrag van de restwaarde wordt van de aanschafwaarde van een activum afgetrokken bij het berekenen van het bedrag van afschrijving. Tijdens de looptijd van een activum kan het voorkomen dat de restwaarde verandert. In het menu [Activa: Management, Reviseren restwaarde] kun u de restwaarde aanpassen waarbij het afschrijvingsbedrag opnieuw berekend wordt. Naast een activamutatie van de wijziging kunt u er ook voor kiezen een inhaalafschrijving te registreren in de financiële module.

Tabblad criteria
Op het tabblad criteria kunnen alle standaard velden worden ingegeven die in Exact Financials Enterprise worden gebruikt.

Voorkeuren:
Omschrijving
Geef hier de omschrijving in van de revisie mutatie.

Wijze
Vul hier de gewenste manier van de waardewijziging in: Bedrag of Percentage.

Bedrag van wijziging
Wanneer bij wijze is gekozen voor 'Bedrag' dient hier het positieve/negatieve bedrag ingevuld te worden.

Percentage van wijziging
Wanneer bij wijze is gekozen voor 'Percentage' dient hier het positieve/negatieve percentage ingevuld te worden.

Inhaalafschrijving
Markeer dit veld wanneer voor de reeds afgeschreven perioden een inhaalafachrijving geboekt moet worden in zowel de financiële- als activa administratie.

Datum
Vul hier de ingangsdatum van de revisie restwaarde in. Deze datum mag niet voor de laatste activum mutatie (afschrijving) liggen. Als dit toch gewenst is dan dienen de afschrijvingen die na deze datum liggen ongedaan gemaakt worden voordat de revisie levensduur uitgevoerd kan worden.

Dagboeknummer: Afschrijving
Hier kunt u het gewenste dagboek ingeven waarop de inhaalafschrijving wordt geboekt.

Hogere afschrijving
Als gevolg van een lagere restwaarde zal het afschrijvingbedrag hoger worden.  Selecteer 'Extra afschrijving' om direct de correctieboeking te laten genereren. Selecteer 'Einde looptijd' om deze boeking aan het eind van de levensduur van het activum te boeken.

Lagere afschrijving
Als gevolg van een hogere restwaarde zal het afschrijvingsbedrag lager worden. Selecteer 'Extra afschrijving' om direct de correctieboeking te laten genereren. Selecteer 'Einde looptijd' om deze boeking aan het eind van de levensduur van het activum te boeken.

Proef
Wanneer u deze optie aanvinkt zal geen boeking aangemaakt worden of een status gewijzigd worden. Er wordt een proefverwerking uitgevoerd waarna de pro forma boekingen op een tabblad 'Afschrijvingsmutatie' en/of Financiele boeking en Financiele boekingsregel getoond worden.

Boekingsverslag
Vink deze optie aan om een boekingsverslag te printen. U kunt het boekingsverslag vanuit het resultaatscherm (na journaliseren) direct afdrukken of exporteren of later opvragen via de boekingsverslagen.

 


Exact Financials Enterprise > Activa > Reviseren restwaarde

 

      

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 29.001.907
 Assortment:  Date: 22-11-2023
 Release: 7.27  Attachment:
 Disclaimer