One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Sales - Afdrukken pakbonnen

[Sales: Processen, Verkooporders, Afdrukken pakbonnen]

Zodra een verkooporder is gecontroleerd kan er geleverd worden. Middels het afdrukken van de pakbon, die samen met de goederen aan de klant geleverd wordt, wordt de voorraad afgeboekt en een verkoopfactuur aangemaakt.

Criteria

Selectie

Ordernummer
Selecteer 1 of meer ordernummers.

Debiteur
Selecteer 1 of meer debiteuren.

Voorkeuren

Toon selectie
Als u deze optie niet markeer wordt de actie direct uitgevoerd. Als de optie wel gemarkeerd is dan worden de geselecteerde orders getoond en dient u de orders waarvoor de actie uitgevoerd moet worden te markeren.

Lay-out code
Hier wordt de lay-out ingevuld die in de verkoopinstellingen op het tabblad 'Order' is ingevuld. U kunt een andere lay-out selecteren. 

Datum
De datum die afgedrukt wordt op de pakbon. Dit veld wordt gevuld met de huidige datum. U kunt dit veld wijzigen.

Druk tekstregels af met aantal nul
Het is mogelijk om tekstregels te gebruiken voor incidentele mededelingen bij een verkooporder. Wanneer een aantal van 0 is ingegeven dient dit alleen ter informatie. Met deze instelling kunt ervoor kiezen om de tekstregel op de pakbon af te drukken.

Proef
Door deze optie an te vinken wordt een pakbon afgedrukt maar verandert de voorraad niet en wordt er geen factuur aangemaakt.

Gebruik: Formulierenprinter
Wanneer u dit veld markeert zullen de orderbevestigingen afgedrukt worden op de formulierenprinter die in [Systeem: Applicatie, Printers, Formulierenprinters] aan de orderbevestiging gekoppeld is. Als er geen koppeling gedefiniëerd is wordt er afgedrukt op de standaard printer.

Factuurcode
Kies de factuurcode waaronder de verkoopfactuur aangemaakt moet worden.

Reserveren factuurnummer
Als u deze optie aanvinkt krijgt de aangemaakt verkoopfactuur een factuurnummer als de pakbon definitef afgedrukt wordt. Als de optie niet aangevinkt is, zal de verkoopfactuur een nummer krijgen volgens de verkoopinstellingen op het tabblad 'Factuur'.


Finance Manual > Sales Order and Invoice > Sales: Processen, Verkooporders invoeren

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 25.780.576
 Assortment:  Date: 21-07-2015
 Release:  Attachment:
 Disclaimer