One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

BTW-aangifte verzenden via Exact Online

Introductie

Wanneer u de BTW-aangifte aanmaakt in Exact Financials Enterprise, dan kunt u deze elektronisch verzenden naar de belastingdienst via het aangifte programma van Exact Online. Om gebruik te maken van Exact Online Aangifte dient u te beschikken over certificaten. Vanaf 1 januari 2014 wordt dient dit het PKI-certificaat te zijn. Tevens dient u zich te registreren bij Exact Online Aangifte (dit is kosteloos). Het registreren bij Exact Online Aangifte en het aanvragen en importeren van certificaten voor de aangifte staat beschreven in dit document.

Procedure

Indien u zich heeft geregistreerd bij Exact Online Aangifte en de certificaten succesvol zijn geïmporteerd, kunt u de BTW-aangifte voortaan elektronisch verzenden. U volgt hier voor de volgende stappen.

Aangifte exporteren vanuit Exact Financials Enterprise

Het aanmaken en exporteren van de BTW-aangifte vanuit Exact Financials Enterprise doet u via [Finance: Grootboek, BTW, BTW-aangifte, BTW-aangifte].

Aangifte importeren en verzenden vanuit Exact Online Aangifte

Elke keer als u een aangifte wilt versturen dan dient u de onderstaande stappen te doorlopen.

  • Ga naar http://www.exactonline.nl.
  • Klik rechtsboven in het scherm op 'Login' en vervolgens 'Login Exact Online'.
  • Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de knop 'Login'. U bent nu ingelogd in Exact Online Aangifte.
  • Indien u de certificaten succesvol heeft geïmporteerd, staat er in de sectie 'Instellingen' nu een groen vinkje bij 'Elektronische aangifte is ingesteld voor deze administratie' om aan te geven dat de inrichting voor het doen van aangifte in orde is om aangiften te kunnen versturen.
  • In de sectie 'Uploaden aangifte uit andere pakketten' kunt u via de knop 'Bladeren' een aangifte bestand selecteren om te versturen. Druk op de knop 'Bladeren...' rechts van het veld Bijlage.
  • Er wordt nu een scherm geopend om bestanden te zoeken. Zoek het aangifte bestand op dat u heeft geëxporteerd vanuit Exact Financials Enterprise.
  • Klik het aangifte bestand aan en druk op 'Openen' om de locatie over te nemen in het veld bij Bijlage.
  • De locatie van het bestand staat nu in de regel bij Bijlage. Druk op de knop 'Uploaden' om de aangifte versturen naar de belastingdienst. 

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 24.145.858
 Assortment:  Date: 11-11-2013
 Release:  Attachment:
 Disclaimer