One moment please...
 
Exact Financials   
 

Sales - Onderhouden: Prijslijsten per artikelgroep

[Sales; Stamgegevens, Onderhoud, Prijslijsten, Prijslijsten per artikelgroep]

 

Prijslijsten per artikelgroep

Voordat u prijslijsten kunt aanmaken voor artikelen of artikelgroepen in Exact Financials Enterprise, dient u prijslijstcodes aan te maken in [Sales: Stamgegevens, Onderhoud, Prijslijsten, Prijslijstcodes].

Na het aanmaken van de prijslijstcodes kunt u prijslijsten per artikel of per artikelgroep aanmaken. Staffelkorting wordt geregistreerd in hoeveelheden die worden gekoppeld aan een prijslijst. De korting kan worden berekend in percentages, bedragen of een nieuwe verkoopprijs. U kunt prijslijsten per artikel aanmaken in [Sales: Stamgegevens, Onderhoud, Prijslijsten, Prijslijsten per artikel].

Soms wordt staffelkorting niet toegepast op maar één artikel, maar op een artikelgroep. U kunt prijslijsten per artikelgroep aanmaken in [Sales: Stamgegevens, Onderhoud, Prijslijsten, Prijslijsten per artikelgroep].

U kunt de ingevoerde prijslijsten controleren in [Sales: Stamgegevens, Overzichten, Prijslijsten, Prijslijst codes], [Sales: Stamgegevens, Overzichten, Prijslijsten, Prijslijsten per artikel] en [Sales: Stamgegevens, Overzichten, Prijslijsten, Prijslijsten per artikelgroep].

Prijslijsten die niet meer van toepassing zijn en niet langer worden gebruikt, kunnen worden verwijderd in hetzelfde menu als waar u ze heeft aangemaakt.

  • U kunt prijslijsten alleen verwijderen als alle bijbehorende prijslijsten per artikel en artikelgroep eerst verwijderd zijn.

De velden

Prijslijst
Selecteer de prijslijst die u wilt koppelen aan de artikelgroep.

Artikelgroep
Selecteer de artikelgroep waarvoor u de korting wilt invoeren. Als u een artikel zowel in een prijslijst per artikelgroep als in een prijslijst per artikel opneemt, wordt voor dit artikel de prijslijst per artikel gebruikt, als u orders, bestellingen en facturen invoert. Zie Artikelgroepen.

Tabblad Algemeen

Valuta
Selecteer de valuta die u aan de prijslijst wilt koppelen. De valuta die u hier ingeeft, is niet bindend. Wanneer u procesgegevens in buitenlandse valuta invoert, worden de prijzen omgezet naar de buitenlandse valuta die u in de kopregel van de order, bestelling of factuur heeft ingegeven. Deze valuta is gebaseerd op de koers die staat weergegeven.

Inkoop/Verkoop
U kunt hier aangeven of u de prijslijst wilt gebruiken voor {Verkoop}, {Inkoop} of {Beide}. Prijslijsten van het type {Verkoop} worden gebruikt in verkooporders en -facturen. Prijslijsten van type {Inkoop} worden gebruikt voor bestellingen. Prijslijsten van het type {Beide} kunnen voor zowel verkooporders en -facturen als bestellingen worden gebruikt.

Type regelkorting
Kies het soort korting dat u aan deze artikelgroep wilt koppelen. Wanneer u staffelkortingen per artikelgroep aanmaakt, heeft u drie opties: {Kortingen ingegeven als nieuwe prijzen}, {Kortingen ingegeven als percentages} of {Kortingen ingegeven als bedragen}.

In de tabel die onder dit veld staat weergegeven, kunt u de korting invullen. In de eerste kolom kunt u het kortingsaantal ingeven en in de tweede kolom het percentage of bedrag van de korting of de nieuwe prijs. Deze nieuwe prijs vervangt de prijs van de factuur.

Meest gestelde vragen

  • Kan ik de standaard prijslijst in de order-, bestel- of factuurregel wijzigen?

    De prijslijst die aan de debiteur gekoppeld is, wordt als suggestie in de order-, bestel- en factuurregel getoond. U kunt deze accepteren of wijzigen. Als u een onjuiste prijslijst in een factuur-, bestel- of orderregel hebt staan, dan kunt u een andere in 'Prijslijst' kiezen. Deze instelling stelt u in staat om een prijslijst voor een bepaalde order, bestelling of factuur te wijzigen of in te voeren als er geen prijslijst aan de debiteur/crediteur is gekoppeld. U kunt de prijslijst voor de order of factuur alleen wijzigen als u de optie 'Wijzigen debiteurgegevens' hebt geactiveerd op het tabblad 'Algemeen' in [Sales: Bestand, Administratie instellingen, Algemene verkoopinstellingen] en voor de bestelling alleen als u de optie 'Prijslijst' op 'Ja' hebt geactiveerd op het tabblad 'Standaarden' in [Bestand, Administratie instellingen, Inkoopinstellingen].


Exact Financials Enterprise > Purchase Manual > Prijslijsten > Prijsijsten per artikelgroep

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: General  Document ID: 25.902.927
 Assortment:  Date: 21-07-2015
 Release:  Attachment:
 Disclaimer