One moment please...
 
 
Exact AEC Modular   
 

Exact AEC - Instellingen - Relaties

De module Relaties kent de volgende systeeminstelingen:

Locaties - Sjabloonmap
Vanaf de relatiekaart kunt u documenten aanmaken met behulp van sjablonen met samenvoegvelden. Selecteer hier de map waarin deze sjablonen staan.

Volgnummer - Relatiecode
Bij het aanmaken van een nieuwe relatie kunt u de relatiecode automatisch door het systeem laten invullen. U kunt hier de eerstvolgende nummer voor de relatiecode invullen. Dit volgnummer wordt automatisch opgehoogd nadat het toegekend is aan een nieuwe relatie.

Automatisch genereren
Deze instelling zorgt ervoor dat het volgnummer daadwerkelijk toegepast wordt op nieuwe relatiecodes.

Aantal posities
Hier kunt u het aantal gewenste posities van de gegenereerde relatiecode invullen. De relatiecode wordt zonodig aangevuld met voorloopnullen.

Relaties aanmaken in meerdere administraties
Het lijstscherm van relaties kan geladen worden met alle relaties ongeacht de administratie waaraan ze gekoppeld zijn (menu Relaties, Algemeen) of met alleen die relaties die gekoppeld zijn aan de gekozen administratie (menu Relaties, Per administratie). Als het lijstscherm ingesteld staat op relaties per administratie wordt een nieuwe relatie automatisch gekoppeld aan de administratie. Met de instelling Relaties aanmaken in meerdere administraties kunt u bij het aanmaken van een nieuwe relatie in het keuzevenster voor bedrijf of persoon ook andere administraties aanvinken waaraan de relatie gekoppeld moet worden. Hierbij moet vermeld worden dat deze instelling louter zorgt voor een koppeling en dat er geen administratie-afhankelijke relatiegegevens van tabblad Relatie Type overgenomen worden naar de andere administraties.

Relatie wijzigingen overnemen naar meerdere administraties
Deze instelling zorgt ervoor dat als op de relatiekaart op tabblad Relatie Type wijzigingen gemaakt zijn er bij het vastleggen van de relatiekaart de gevraagd wordt Wilt u de financiële gegevens uit de andere administraties overschrijven met gegevens van deze kaart?. Er verschijnt vervolgens een dialoogvenster waarin u eventueel enkele kolommen zoals bankrekeningnummers en administraties kunt uitvinken. Niet alle alle financiële gegevens worden overgenomen, debiteur- of crediteurgegevens zullen per administratie vastgelegd moeten worden.

Telefonie - Bellen via
Hier kunt een systeem kiezen voor het bellen vanuit een telefoonnummer op de relatiekaart.

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: Know how  Security  level: All - 0
 Sub category: Configuration  Document ID: 26.056.875
 Assortment:  Date: 24-03-2020
 Release:  Attachment:
 Disclaimer