One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Betalingen verwerken met de Exact PSD2-koppeling voor Rabobank

Nadat je bent overgestapt op de Exact PSD2-koppeling voor Rabobank kun je betalingen verwerken. Houd er rekening mee dat het proces voor het verwerken van betalingen iets verschilt van de oude bankkoppeling van de Rabobank.

Betalingen verwerken

  1. Ga naar Cash flow > Betalingen > Verwerken in Exact Globe Next/Exact Globe+, of naar Compact > Betaalmiddelen > Crediteuren in Exact Compact/Exact Compact+. Selecteer de betalingen die je wilt verwerken en klik op Verwerken of Verwerkt.
  2. Ga vervolgens naar https://start.exactonline.nl/ en log in met de gegevens van de digitale brievenbus.
  3. Klik in de sectie Bankkoppeling Rabobank op de link Betalingsbestanden autoriseren met PSD2 om de pagina Bankbestanden te openen.
  4. Klik op Goedkeuren bij de bank in de kolom Actie om de website van de Rabobank te openen en de betalingen te verwerken.
    Heb je meerdere administraties die gebruik maken van dezelfde digitale brievenbus, dan kun je na het inloggen op https://start.exactonline.nl/ de bankrekeningen van de andere administraties kiezen door linksboven op de administratienaam te klikken, en de andere administratie te selecteren.    

Let op

  • Het wordt sterk aangeraden om de betalingen direct goed te keuren. De link in de kolom Actie op de pagina Bankbestanden is namelijk slechts 24 uur beschikbaar. Als je de betalingen niet binnen 24 uur goedkeurt, moet je deze opnieuw verwerken in Exact Globe Next, Exact Globe+, Exact Compact, en Exact Compact+.
  • De betalingen worden alleen weergegeven wanneer je klikt op de link in de kolom Actie op de pagina Bankbestanden. Als je de website van de Rabobank zelf in je browser opent, worden de betalingen niet weergegeven.
  • Wanneer er meerdere betalingen worden weergegeven op de pagina Bankbestanden, moet je op elke individuele link in de kolom Actie klikken om elke betaling goed te keuren.

Wat betekenen de verschillende statussen op de pagina Bankbestanden?

De status geeft de huidige staat van elk bankbestand weer. Dit wordt hieronder toegelicht:

Status Omschrijving

Versturen

Het betalingsbestand wordt verstuurd naar de bank.

Afgeleverd

Het bestand is ter verwerking bij de bank aangekomen. In de kolom Actie staat een link: Goedkeuren bij de bank.

Goedkeuring verlopen

Het bankbestand kon niet worden verwerkt, omdat de goedkeuringslink is verlopen.

Afgekeurd

Het bankbestand is afgekeurd. Dit kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld dat het bankbestand onleesbaar is.

Goedgekeurd

Dit bankbestand is door de gebruiker goedgekeurd bij de bank.

Verricht

Dit bankbestand is verwerkt door de bank.

Kan ik andere personen de betalingen laten goedkeuren bij de bank?

Ja, je kunt personen de rechten geven op het digitale brievenbus/Exact Shared Cloud Services account zodat deze daarop kunnen inloggen en de betalingen bij de bank kunnen goedkeuren.

Voor meer informatie, zie Gebruikers rechten geven op het Exact Shared Cloud Services (ESCS) account.

Ik heb de betalingen nog niet goedgekeurd bij de bank, maar de link is niet meer actief

De link in de kolom Actie op de pagina Bankbestanden is namelijk slechts 24 uur beschikbaar. Als je de betalingen niet binnen 24 uur goedkeurt, moet je deze opnieuw verwerken in Exact Globe Next, Exact Globe+, Exact Compact, of Exact Compact+.

Hoe kan ik controleren of de betalingen ook daadwerkelijk zijn goedgekeurd bij de bank?

Helaas is er geen makkelijke manier om te controleren of de betalingen zijn goedgekeurd door de bank. Met een PSD2-koppeling worden je transacties automatisch één keer per dag bijgewerkt in Exact Globe Next, Exact Globe+, Exact Compact, en Exact Compact+. Als je de PSD2-bankkoppeling zo hebt ingesteld dat je automatisch bankafschriften ontvangt, kun je controleren of de afschriften de betalingen bevatten.

Ik zie de verwerkte betalingen niet op de website van de Rabobank

De betalingen worden alleen weergegeven wanneer je klikt op de link in de kolom Actie op de pagina Bankbestanden. Als je de website van de Rabobank zelf in je browser opent, worden de betalingen niet weergegeven.

Wanneer er meerdere betalingen worden weergegeven op de pagina Bankbestanden, moet je op elke individuele link in de kolom Actie klikken om elke betaling goed te keuren.

Belangrijk

Zodra een betaling in dit nieuwe proces is goedgekeurd, kun je deze niet annuleren.

 

 

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Support - On-line help
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 30.730.114
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer

Tags
No tags added