One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Bijwerken licentie

Introductie

Op enig moment kan het voorkomen dat u uw licentiebestand moet bijwerken. Dit kan komen door een licentie-uitbreiding, het verlopen van een licentie of omdat u tot op heden gebruik maakt van een demolicentie. Via [Instellingen, Update Exact Globe+ licentie]. Om de licentie te kunnen bijwerken dient de gebruiker over de rol 'Administrator' te beschikken in de betreffende administratie.

Let op: Om de licentie bij te werken in Exact Globe Next kunt u de stappen uit dit document volgen. Wanneer u werkt met Exact Globe Next en Exact Synergy in een geïntegreerd scenario dient u de volgende stappen uit te voeren.

 

Uitleg

Het bijwerken van de licentie is van toepassing op de administratie die op dat moment geopend en actief is. Wanneer u de licentie voor meerdere administraties wilt bijwerken dient u deze stappen voor al die administraties uit te voeren.

Het bijwerken van een bestaande licentie gaat als volgt:

 • Open de administratie waarvoor u de licentie wilt bijwerken.
 • Ga naar [Instellingen, Update Exact Globe+ licentie]
 • Er wordt een scherm geopend met de volgende mogelijkheden:
  • Selecteren: Selecteer deze optie wanneer u over het licentie bestand beschikt en dit lokaal heeft opgeslagen. U kunt het licentie bestand selecteren en vervolgens op 'Openen' klikken. De licentie wordt nu bijgewerkt in de administratie. Voor meer informatie over het lokaal opslaan van het licentie bestand, zie licentiebestand downloaden vanaf de Customer Portal.

Opmerkingen:

 • Het is ook mogelijk om het licentiebestand rechtstreeks via de customer portal te downloaden. Voor meer informatie, zie Het eenvoudig up to date houden van uw Exact Globe+ licentie.
 • Het bijwerken van de licentie kan alleen als het een update of uitbreiding van dezelfde licentie betreft. Indien u een licentie bijwerkt, die afwijkt van de oorspronkelijke licentie, dan krijgt u de foutmelding: 'Het geselecteerde licentiebestand komt niet overeen met de huidige licentie.'
 • Om te controleren welke onderdelen deel uitmaken van de licentie, kunt u een lijst van modules opvragen. U gaat daarvoor naar het licentiescherm.
 • Vergeet niet rechten te definiëren voor gebruikers in de menupaden van de nieuwe module(s)
 • Testlicenties zijn nu beschikbaar. Hiermee kun je een nieuwe database aanmaken en updaten naar een testlicentie als het nummer hiervan overeenkomt met het accountnummer van de huidige licentie. Je hebt nog steeds de OTP licentieportal nodig om te wisselen tussen de verkoperdemo of de klantdemo-licenties. Als je een testlicentie gebruikt zie je een watermerk op de pagina's voor werkstromen en documenten die erop duiden dat je de testlicentie gebruikt.
 • U kunt de licentie alleen bijwerken met een gebruikersnaam en wachtwoord die gekoppeld zijn aan het licentienummer. Dit betekent ofwel de gebruiker die de hoofdcontactpersoon van de entiteit is of de gebruiker die rechten heeft om alle documenten te bekijken. Als u meerdere licentienummers hebt (zoals voor verschillende wetgevingen), kan het zijn dat u voor elke entiteit een andere gemachtigde gebruiker hebt. In dat geval moet u elke wetgeving bijwerken met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de juiste gemachtigde gebruiker.

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 04.451.266
 Assortment:  Date: 08-01-2024
 Release:  Attachment:
 Disclaimer