One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Wat betekenen de verschillende kleuren in de MRP?

In de MRP [Voorraad, Artikelbeheer, MRP] zijn er verschillende kleuren van cellen en letters. De combinaties van de kleuren van de cel en de kleuren van de letters worden bepaald door de status van de onderliggende behoeftes en toewijzingen.

1. Orders/ Behoeften: Dit overzicht toont alle behoeftes die (afhankelijk van de instellingen in de 'Geavanceerd') ontstaan door het aanmaken van verkooporders, interne orders en productieorders. In de onderstaande kolom zullen deze beschreven worden als 'verkooporder'.
Deze behoeftes kunnen ongedaan gemaakt worden door het genereren van bestellingen, interfiliale overboekingen en producties. Ook kan de behoefte voldaan worden door het toewijzen van vrije voorraad. In de onderstaande kolom zullen deze beschreven worden als 'bestelling'.

 

Rode cel

Gele cel

 Groene cel

Blauwe cel

Zwarte tekst

Een verkooporder is ingevoerd, er is nog geen bestelling aangemaakt

Er is een verkooporder ingevoerd, er is een bestelling voor deze verkooporder, maar deze bestelling is nog niet ontvangen

Er is een verkooporder ingevoerd, er is een bestelling voor deze verkooporder en de bestelling is al compleet ontvangen.

De Verkooporder is afgehandeld, er is een bestelling voor de verkooporder aanwezig, deze is ontvangen en ook compleet afgehandeld.

Gele tekst

Er is een verkooporder ingevoerd voor een bepaald aantal, maar er is alleen een bestelling voor een minder aantal dan in de verkooporder

nvt

nvt

nvt

Groene tekst

Er is een verkooporder ingevoerd voor een bepaald aantal, er is een bestelling voor een minder aantal en deze bestelling is ook al ontvangen.

Er is een verkooporder ingevoerd, er is een bestelling voor deze verkooporder en een deel van deze bestelling is ook al ontvangen.

nvt

nvt

Blauwe tekst

Er is een verkooporder ingevoerd voor een bepaald aantal, er is een bestelling voor minder aantal en deze bestelling is ontvangen en ook al geleverd.

Er is een verkooporder ingevoerd, er is een bestelling voor deze verkooporder, een deel van deze bestelling is ontvangen en ook al geleverd.

Er is een verkooporder ingevoerd, er is een bestelling voor deze verkooporder en ontvangen, maar er heeft een deellevering plaats gevonden.

nvt

 Voorbeeld:

Artikel 200-005 heeft een verkooporder voor 50 stuks open staan. Hier staat een bestelling aan toegewezen die nog niet ontvangen is.
Artikel 200-008 heeft een verkooporder voor 8 stuks open staan. Hier staat een bestelling aan toegewezen die al geheel ontvangen is.

2. Beschikbare: Dit overzicht geeft in een oogopslag inzicht in de voorraadposities per datum.

- Rode cel: negatieve voorraad
- Gele cel:: voorraad is onder bestelniveau maar niet onder 0.
- Groene cel: voorraad zit tussen bestelniveau en maximale voorraad.
- Blauwe cel: voorraad zit boven de maximale voorraad.

Voorbeeld:

Artikel 200-004 en 200-005 hebben beiden een bestelniveau van 30 en een maximum voorraad van 60.

Artikel 200-004 heeft op 8-3 een voorraad van 38. Op 6-3 zal er een bestelling geleverd worden van 24 stuks. De voorraad zal op dat moment 62 worden.

 

 

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 06.153.499
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer