One moment please...
 
Exact Financials   
 

Finance - Onderhouden: Koersen

[Finance: Grootboek, Valuta, Onderhoud, Koersen]

Voor het onderhouden van uw koersen is het wellicht het handigste om uw koersen regelmatig te importeren middels een EDIS-koppeling of een WebService. Indien u ervoor kiest uw koersen handmatig vast te leggen, dan kunt u dit doen in de hier beschreven applicatie. De koersentabel wordt in het invoeren van boekingen in vreemde valuta gebruikt om een dagkoers voor te stellen naar aanleiding van de gehanteerde invoerdatum. Als er voor de desbetreffende dagkoers geen koers aanwezig is in deze onderhoudstabel, dan zal tijdens het invoeren van de boeking de dichtsbijzijnde koers van de eerst beschikbare eerdere datum dan de datum van de dag worden voorgesteld.

Naast het hanteren van de de koersentabel, kunt u hier tevens de officiële wisselkoersen hanteren, welke worden gebruikt voor de omrekening van BTW-bedragen in vreemde valuta naar standaard valuta. De officiële koers wordt standaard overgenomen van de ingevoerde dagkoers, maar mag afwijken.

Tot slot kan in deze applicatie de gemiddelde koers worden onderhouden, indien de administratie waarin de koersen worden bijgehouden is getypeerd als consolidatie administratie.

Datum
Geef de datum aan waarop u de koersen wenst te onderhouden.

Genereer koersen
Markeer deze optie om de laatst gehanteerde koers in het meest recente verleden door te kopiëren naar de huidige datum als voorgestelde koers. Op deze wijze kunt u makkelijk verifiëren of een wijziging noodzakelijk is. Vanzelfsprekend kunt u de voorgestelde waarde overschrijven.

Administratie
Dit veld geeft aan voor welke administratie de getoonde koersentabel van toepassing is. Let op: koersen worden dus per administratie vastgelegd.

Datum
Dit veld geeft de datum van de getoonde dagkoersen weer

Bron
Dit veld toont de bron valuta.

Doel
Dit veld toont de doel valuta

Koers
In dit veld kunt u de dagkoers onderhouden. De dagkoers wordt uitgedrukt in van bronvaluta naar doelvaluta, dus 1 bronvaluta is gelijk aan x doelvaluta.

Koers: officieel
In dit veld kunt u de officiële dagkoers onderhouden. Zodra u de reguliere dagkoers heeft ingevoerd, wordt dezelfde koers als officiële koers voorgesteld. Vanzelfsprekend kunt u een afwijkende koers ingeven.

Koers: gemiddeld
Indien er sprake is van een consolidatie administratie, kunt u hier de gemiddelde koers ingeven.
 


Exact Financials Enterprise > Multi currency Onderhoud koersen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 22.374.042
 Assortment:  Date: 01-07-2015
 Release:  Attachment:
 Disclaimer