One moment please...
 
 
Exact Financials (v3)   
 

Finance Manual C/S - [Grootboek, Grootboekkaarten]

[Grootboek, Grootboekkaarten]

Grootboekrekening

Kies de grootboekrekening of bepaal een traject van rekeningen waarvoor u een overzicht wilt genereren.

Boekjaar

Iedere financiƫle mutatie behoort tot een bepaald boekjaar. Kies het boekjaar waarvoor u een overzicht wilt genereren.

Datum

Geef het tijdstraject voor het overzicht aan.

Valuta

Kies de valutasoort waarin het overzicht moet worden gegenereerd.

Datum

Wilt u een overzicht in een niet-standaard valuta oproepen, dan moet u ook een wisselkoers invoeren. De koers hebt u eerder ingevoerd in [Grootboek, Valuta, Onderhoud, Wisselkoersen]. Nadat u de koersdatum hebt ingevoerd, wordt de koers opgehaald uit de historie.

Koers

Dit veld bevat de koers die gold op de aangegeven koersdatum. U kunt een andere koers invoeren. Deze verandering heeft alleen maar gevolgen voor het te genereren overzicht en wordt niet permanent in de grootboekkaarten zelf doorgevoerd.

Voorkeuren

In dit vak kunt u verschillende opties definiƫren:

Eerst dient u aan te geven welke grootboekrekeningen moeten worden opgenomen in het overzicht, U kunt kiezen uit: {Alle rekeningen}, {Alle rekeningen met saldo} of {Alle rekeningen met mutaties}. Als u kiest voor {Alle rekeningen}, dan worden alle grootboekrekeningen uit de administratie getoond. Als u kiest voor {Alle rekeningen met saldo} dan zullen alle rekeningen met een saldo worden getoond; dit betekent dat alle rekeningen waarvoor boekingen zijn gemaakt, zullen worden getoond. De optie {Alle rekeningen met mutaties} toont u alle rekeningen die worden gebruikt in boekingen die reeds zijn verwerkt.

Dan dient u aan te geven of u het overzicht wilt verdichten. De volgende opties zijn beschikbaar: {Niet verdichten}, {Gebruik verdichtingsinstelling} of {Verdicht alle rekeningen}. {Niet verdichten} betekent dat het overzicht niet verdicht wordt. Als u kiest voor {Gebruik verdichtingsinstelling}dan zal het overzicht verdicht worden aan de hand van de instelling die u hebt gedefinieerd in [Grootboek, Stamgegevens, Onderhoud, Grootboekrekeningen]. U kunt hier aangeven of u een grootboekrekening wilt verdichten. Als u kiest voor {Verdicht alle rekeningen} dan worden alle grootboekrekeningen op het overzicht verdicht.

Als laatste dient u aan te geven of u boekingen wilt zien op het overzicht. De volgende opties zijn beschikbaar: {Exclusief boekingen}, {Na boeken verdicht}, {Na boeken detail, excl. gegenereerde boekingen} of {Na boeken details, incl. gegen. boekingen verdicht}. De opties {Na boeken verdicht}en {Na boeken details, incl. gegen. boekingen verdicht}zijn alleen beschikbaar na proefverwerken. Als u {Exclusief boekingen} selecteert, verschijnen evt. aanwezige boekingen niet op het overzicht. Als u kiest voor {Na boeken verdicht} worden de saldi van de aanwezige boekingen, inclusief gegenereerde boekingen (bijv. betalingsverschillen) op het overzicht getoond. Als de optie {Na boeken detail, excl. gegenereerde boekingen}zullen alle boekingen die gemaakt zijn op de geselecteerde reeks van grootboekrekeningen op het overzicht worden weergegeven. Als u kiest voor de optie {Na boeken details, incl. gegen. boekingen verdicht}zal voor iedere regel een gedetailleerd record getoond worden op de grootboekkaart. Gegeneerde boekingen (bijv. betalingsverschillen} worden getoond met een verdicht saldo.

Aan de onderkant van het scherm wordt de datum getoond waarop voor het laatst een proefverwerking is uitgevoerd.

Sortering

Voor dit overzicht zijn verschillende manieren van sorteren mogelijk. De gegevens kunnen worden gesorteerd op 'Nummer' of 'Zoekcode' of 'Datum' of 'Periode'.


Finance Manual C/S > Inhoud > Grootboekadministratie voeren > [Grootboek, Grootboekkaarten]

XFiveThreeFourX

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 06.842.445
 Assortment:  Date: 10-03-2005
 Release:  Attachment:
 Disclaimer