One moment please...
 
Exact Synergy Enterprise   
 

Meervoudige en week verzoeken aanmaken

Untitled 1

Menupad

Via Modules ➔ Werkstroom Invoer Verzoeken Verzoeken: Nieuw kunt u verzoeken aanmaken. Door een wekelijks of een meervoudig verzoek aan te maken kunt u kostbare tijd besparen wanneer u meerdere gelijksoortige verzoeken wilt aanmaken waarin sommige velden verschillen.

Introductie

Om dit te illustreren gebruiken we het volgende voorbeeld. U wilt vijf verzoeken versturen. Deze vijf verzoeken worden naar verschillende mensen gestuurd om te vragen of ze een document doornemen voordat ze beginnen met de cursus. Het document wilt u koppelen aan het verzoek maar elke medewerker moet een ander document lezen. Bij dit voorbeeld kunt u een meervoudig verzoek aanmaken waarbij u dezelfde omschrijving gebruikt maar met verschillende medewerker en document velden. Op het moment dat u het meervoudige verzoek indient dan zal Exact Synergy vijf verzoeken aanmaken en versturen naar de verschillende medewerkers. Alle informatie is gelijk behalve het gekoppelde document.

Een ander voorbeeld is wanneer u trainingssessies wilt organiseren voor een medewerker. De sessies zullen over hetzelfde onderwerp gaan maar vinden plaats op verschillende tijden en dagen binnen een week. In dit geval kunt u gebruik maken van de optie week, hierbij gebruikt u dezelfde omschrijving in het verzoek maar verschillende begin- en eindtijden voor elke dag van de week. Wanneer u nu het verzoek indient dan zal Exact Synergy voor elke dag een verzoek aanmaken. Deze verzoeken zijn gekoppeld aan de medewerker en bevatten verschillende begin- en eindtijden.

Afhankelijk van de instellingen in de sectie Invoer op het tabblad Algemeen in de verzoekdefinitie kunt u een verzoek aanmaken met de volgende opties:

 • Meervoudig. Om ervoor te zorgen dat het mogelijk is om te werken met meervoudige verzoeken dient u te gaan naar Modules ➔ Werkstroom Inrichting Verzoeken Verzoektypes. Selecteer hier vervolgens het verzoektype welke u wilt aanpassen en ga naar de sectie Invoer op het tabblad Algemeen. Hier vindt u het veld Meervoudig. Wanneer hier een 0 staat dan zal de optie niet worden getoond. Wanneer u hier een hogere waarde vult dan is het mogelijk om een meervoudig verzoek aan te maken.
 • Week. Om ervoor te zorgen dat u met de optie Week kunt werken dient u te gaan naar Modules ➔ Werkstroom Inrichting Verzoeken Verzoektypes, selecteer hier het verzoektype en ga naar het veld Week in de sectie Invoer op het tabblad Algemeen. Om deze optie te activeren dient u het veld te markeren.

Gebaseerd op deze instellingen kunnen niet alle Meervoudige verzoektypes gebruikt worden om een Week verzoek aan te maken. Maar alle Week verzoektypes kunnen wel worden gebruikt om meervoudige verzoeken aan te maken. Voor meer informatie over de instellingen hiervan kunt u het document Verzoektypes aanmaken en aanpassen - Het tabblad algemeen  raadplegen.

Voor meer informatie over het aanmaken van een enkelvoudig verzoek en de processtroom stappen kunt u het document Een nieuw verzoek aanmaken  raadplegen. En voor informatie over het aanmaken van verzoeken en het gebruik van de verschillende knoppen in een verzoek kunt u het document Verzoeken aanmaken en bewerken  raadplegen.

Het scherm Verzoek: Nieuw kunt u openen via de volgende menupaden:

 • Ga naar Modules ➔ Werkstroom Invoer Verzoeken Verzoeken: Nieuw.
 • Klik op Aanmaken in het linker menu en selecteer Verzoek.
 • Klik op Mijn werk en vervolgens op Mijn Werstroom in het linker menu. Klik nu op de knop Nieuw.
 • Klik op Mijn werk en vervolgens op Mijn Verzoeken in het linker menu. Klik nu op de knop Nieuw.

U kunt nu op Meervoudig of Week klikken naast de omschrijving van het verzoektype. Wanneer u het ID of de omschrijving in het veld Verzoektype invult en u wilt een meervoudig verzoek aanmaken dan dient u het veld Meervoudig te markeren en vervolgens op de knop Aanmaken te klikken.

Rollen & rechten

Alle gebruikers kunnen meervoudige of wekelijkse verzoeken aanmaken. Echter of u meervoudige of wekelijkse verzoeken kunt aanmaken van een bepaald verzoektype is afhankelijk van de instellingen in de sectie Aanmaken op het tabblad Flow van de verzoekdefinitie. Voor meer informatie kunt u het document Verzoektypes aanmaken en aanpassen – Het tabblad Flow  raadplegen.

Meer informatie:

 • Voor een overzicht van de functierechten kunt u gaan naar Modules ➔ Systeem ➔ Inrichting ➔ Beveiliging ➔ Functierechten.
 • Voor een overzicht van de rollen kunt u gaan naar Modules ➔ Systeem ➔ Inrichting ➔ Beveiliging ➔ Rollen.

Hoe kan ik meervoudige verzoeken aanmaken?

 1. Ga naar Modules ➔ Werkstroom Invoer Verzoeken Verzoeken: Nieuw en klik op Meervoudig naast de omschrijving van het verzoek dat u wilt aanmaken.
 2. Vink de kolommen aan die nodig zijn in het verzoek.
 3. Klik op de knop Nieuw.
 4. Vul de velden in. De getoonde velden zijn afhankelijk van het verzoektype.
 5. Klik op de knop Indienen.

Hoe kan ik week verzoeken aanmaken?

 1. Ga naar Modules ➔ Werkstroom Invoer Verzoeken Verzoeken: Nieuw en klik op Week naast de omschrijving van het verzoek dat u wilt aanmaken.
 2. Vink in de sectie Kolommen de kolommen aan die nodig zijn in het verzoek.
 3. Vink in de sectie Waarden - Dagelijks welke velden  u wilt gebruiken zodat u er verschillende informatie voor elke dag van de week in kunt plaatsen
 4. Klik op de knop Nieuw.
 5. Vul de velden in. De getoonde velden zijn afhankelijk van het verzoektype.
 6. Klik op de knop Indienen.

Knoppen

Velden

Gerelateerde documenten

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 21.852.020
 Assortment:  Date: 02-03-2020
 Release:  Attachment:
 Disclaimer