One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Onderhouden: Consolidatie administratie

[Finance: Consolideren, Consolidatie,  Stamgegevens, Onderhoud]

Algemeen

Administratie
Selecteer de te consolideren administratie(s)

Valuta
Selecteer de valuta van de dochteradministratie. Alle bedragen worden omgerekend naar de valuta van de consolidatie-administratie. U moet zeer voorzichtig zijn met valuta's, omdat de valuta van de te consolideren administratie niet wordt vergeleken met de hier geselecteerde valuta. Controleer zelf of deze valuta's corresponderen.

Percentage
Dit veld geeft het percentage aan waarmee de holding deelneemt in de dochtermaatschappij. Aangezien het hier gaat om een deelnemingspercentage, hoeft het totaal van deze percentages voor alle administraties die worden geconsolideerd, niet 100 te zijn. U kunt geen waarde van 0% invoeren.

Koppelen grootboekrekening
Als u deze optie markeert worden onder het tabblad GB-rekeningen de grootboekrekeningen van de dochteradministratie (geconsolideerde administratie) zo veel als mogelijk automatisch gekoppeld aan de grootboekrekeningen van de holding (consolidatie) administratie. Als u dit menu opstart om een bestaande consolidatie administratie bij te werken, dan kunt u deze optie wederom markeren. Nieuw toegevoegde grootboekrekeningen worden dan zover dit mogelijk is automatisch gekoppeld. Indien een grootboekrekening niet automatisch kan worden gekoppeld, dan dient u de benodigde koppeling handmatig aan te vullen. Als u deze optie niet markeert, dient u zelf handmatig alle grootboekrekenningen van de dochteronderneming handmatig aan een grootboekrekening van de holding te koppelen.

Koppelen kostenplaatsen
Als u deze optie markeert worden onder het tabblad Kostenplaatsen de kostenplaatsen van de dochteradministratie (geconsolideerde administratie) zo veel als mogelijk automatisch gekoppeld aan de kostenplaatsen van de holding (consolidatie) administratie. Als u dit menu opstart om een bestaande consolidatie administratie bij te werken, dan kunt u deze optie wederom markeren. Nieuw toegevoegde kostenplaatsen worden dan zover dit mogelijk is automatisch gekoppeld. Indien een kostenplaats niet automatisch kan worden gekoppeld, dan dient u de benodigde koppeling handmatig aan te vullen. Als u deze optie niet markeert, dient u zelf handmatig alle kostenplaatsen van de dochteronderneming handmatig aan een kostenplaats van de holding te koppelen.

Tabblad GB-rekeningen

Hier worden de grootboekkoppelingen tussen de dochteradministratie en de holding gedefinieerd. Tijdens het consolidatieproces worden de boekingen op grootboekrekening "A" in de dochteradministratie vertaald naar boekingen op grootboekrekening "B" in de holding administratie. Over het algemeen zullen de grootboekrekeningen tussen de dochteronderneming en de holding grotendeels overeenkomen. Met de optie koppelen grootboekrekening in het tabblad "Algemeen" kunt u de grootboekkoppelingen zoveel als mogelijk is automatisch laten vullen.

Tabblad Kostenplaatsen

Hier worden de kostenplaatskoppelingen tussen de dochteradministratie en de holding gedefinieerd. Tijdens het consolidatieproces worden de boekingen op kostenplaats "X" in de dochteradministratie vertaald naar boekingen op grootboekrekening "Y" in de holding administratie. Over het algemeen zullen de kostenplaatsen tussen de dochteronderneming en de holding grotendeels overeenkomen. Met de optie koppelen kostenplaats in het tabblad "Algemeen" kunt u de kostenplaatskoppelingen zoveel als mogelijk is automatisch laten vullen.


Exact Financials Enterprise > FinanceConsolideren > Onderhoud consolidatie administraties 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 18.729.701
 Assortment:  Date: 15-07-2015
 Release:  Attachment:
 Disclaimer