One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Vaste orders aanmaken en wijzigen

Introductie

U kunt vaste orders invoeren via [Order, Invoer, Vaste orders, Onderhouden]. Vaste orders zijn orders die u meerdere malen kunt gebruiken. De vaste orders dient als een template voor orders die u kunt aanmaken.

De vaste orders kunt u bijvoorbeeld gebruiken in de volgende situaties:

  • een klant bestelt altijd hetzelfde (er hoeft dan niets in de verkooporder te worden gewijzigd).
  • een klant bestelt regelmatig dezelfde artikelen maar altijd andere aantalen (in de verkooporderregels hoeft alleen het aantal maar te worden aangepast).
  • verschillende klanten bestellen hetzelfde (alleen de debiteur hoeft dan nog aangepast te worden).

De werkwijze voor het werken met vaste orders is de volgende

  1. U kunt een vaste order invoeren (en wijzigen) via  [Order, Invoer, Vaste orders, Onderhouden].
  2. Vaste orders kunt u periodiek omzetten naar "echte" orders via [Order, Invoer, Vaste orders, Verwerken]. Er wordt dan een reguliere verkooporder gegenereerd, op basis van uw vaste order met de door u gemaakte keuzes.
  3. Tot slot kunt u de gegenereerde verkooporders als normale verkooporders onderhouden en (definitief) afdrukken. Dit kunt u uitvoeren via invoeren orders en afdrukken / verwerken van orders.

U kunt nieuwe vaste orders aanmaken middels de knop 'Nieuw' in het selectiescherm of bestaande vaste order bewerken middels de knop 'Openen' in het selectiescherm.

Het invoerscherm voor vaste orders is grotendeels gelijk aan het invoerscherm van normale verkooporders. In dit document worden alleen de afwijkende velden besproken.

Verschillen van vaste orders ten opzichte van normale verkooporders zijn onder andere de volgende:

  • Bij het aanmaken van vaste orders worden geen planningsregels aangemaakt. Vaste orders worden dan ook niet meegenomen in de planninggerelateerde schermen. Pas op het moment dat er een verkooporder wordt gegenereerd op basis van de vaste order, worden voor die verkooporder planningsregels aangemaakt.
  • Bij het aanmaken van een vaste order wordt geen betalingstermijn aangemaakt. Pas op het moment dat er een verkooporder wordt gegenereerd op basis van de vaste order, wordt er voor die verkooporder een betalingstermijn aangemaakt.
  • Er wordt geen project gegenereerd bij het aanmaken van een vaste order. Het project dat is gekoppeld onder de knop 'Condities' van een vaste order, is het moederproject dat gebruikt wordt wanneer er een verkooporder wordt gegenereerd op basis van de vaste order.
  • In een vaste order kunnen geen contract-artikelen worden ingevoerd.

Velden

Pictogrammen

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 17.622.290
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release: 390  Attachment:
 Disclaimer