One moment please...
 
 
Exact Globe   
 

Productupdates 421 en 420: csv-bestand voor pensioenaangifte van piekarbeiders aanmaken

Je kunt nu een csv-bestand aanmaken voor piekarbeiders in de Salarismodule van Exact Globe, Globe+, Compact en Compact+. Deze functie heb je nodig als je pensioenaangifte doet bij het pensioenfonds TKP/BPL. Vanaf 1 januari 2022 is het niet meer mogelijk om piekarbeiders aan te melden bij het pensioenfonds via het oude aangiftebestand (MDVPLO), maar moet je een los bestand uploaden. Deze regeling geldt voor de cao’s Open Teelten en Glastuinbouw.

Piekarbeiders moeten aangemeld worden bij TKP/BPL. Het bestand met nieuwe piekarbeiders moet vanaf de vijfde dag van hun dienstverband ingediend worden en er hoeft geen pensioenpremie betaald te worden voor piekarbeiders. Daarom hoeven piekarbeiders niet te worden opgenomen in een uniforme pensioenaangifte (UPA) en moeten ze worden aangemeld via een los bestand.

Om makkelijker piekarbeiders te kunnen aanmelden, hebben we de functionaliteit toegevoegd om hiervoor een csv-bestand aan te maken. Je kunt met dit bestand eenvoudig één aangifte indienen voor veel piekarbeiders tegelijk.

Het csv-bestand aanmaken

Ga eerst naar de salarisgegevens van de piekarbeiders. Klik op het tabblad Verzekeringen algemeen en selecteer in de sectie BPL de optie Piekarbeider in de juiste periode.

Volg daarna de onderstaande stappen.

  1. Nadat de verloning is uitgevoerd, ga je naar Salaris > Aangiften > Periodiek > Overige partijen om het csv-bestand aan te maken.
  2. Kies bij Type de optie Piekarbeiders BPL.
  3. Selecteer in de sectie Uitvoergegevens bij Bestandenpad de locatie op je computer waar het csv-bestand moet worden opgeslagen.
  4. Klik op de knop Start en vink vervolgens Piekarbeider aan bij de relevante medewerkers.
  5. Klik op Ok. Nu wordt er een csv-bestand aangemaakt op de locatie die je in het voorgaande scherm hebt geselecteerd.

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Release notes detail
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 30.426.953
 Assortment:  Date: 06-12-2021
 Release:  Attachment:
 Disclaimer

Tags
No tags added