One moment please...
 
 
Exact AEC Modular   
 

Exact AEC - Adm.Beheer - Fin.Beheer - Boekingscodes

Indien u binnen Exact AEC een boeking wilt maken op een willekeurig project heeft u niet meer de mogelijkheid om een grootboekrekening te selecteren. In plaats hiervan kunt u een boekingscode selecteren. Binnen een projectgroep zijn grootboekrekeningen gekoppeld aan deze boekingscodes. De keuze van de boekingscode bepaalt zodoende de grootboekrekening.

Boekingscodes kunnen in elke projectgroep worden gebruikt. Het is mogelijk dat deze bij verschillende projectgroepen aan verschillende grootboekrekeningen zijn gekoppeld. Zodoende is het mogelijk dat u bij 2 boekingen op 2 verschillende projecten dezelfde boekingscode gebruikt en dat dit tot verschillende journaalposten leidt.

Boekingscodes hebben op zich geen functie. Het vormt alleen de verbinding tussen de projecten (projectgroepen) enerzijds en de grootboekrekeningen anderzijds. Alleen als de boekingscodes worden toegevoegd aan en /of gedefinieerd worden binnen een projectgroep, krijgen zij dus een functie. Indien u dus binnen 1 projectgroep boekingen op 1 hoofdgroep (materiaal, arbeid etc.) wilt kunnen boeken op meerdere grootboekrekeningen, zult u dat moeten regelen door middel van meerdere boekingscodes.

Inrichten boekingscodes:
U kunt de boekingscodes aanmaken via Systeembeheer – Administratie Beheer – Boekingscodes. Hierbij kunt u aangeven of een boekingscode gekoppeld moet worden aan een bepaalde hoofdgroep (materiaal, arbeid etc.). Tevens kunt u aangeven of de boekingscode moet worden gebruikt voor de kosten of de opbrengsten. Voor kosten en opbrengsten heeft u namelijk verschillende boekingscodes nodig.

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 30.487.301
 Assortment:  Date: 06-01-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer