One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Welk e-mail adres wordt er gebruikt bij het versturen van een bericht vanuit Exact Globe Next?

Op verschillende plekken in Exact Globe Next heeft u de mogelijkheid om de gegevens per e-mail te versturen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het mailen van een factuur of een orderbevestiging. Afhankelijk van welk gegevens u mailt kunnen er verschillende e-mailadressen worden voorgesteld. U kunt per relatie immers op verschillende plekken een e-mailadres definiëren:

  1. Het hoofd e-mail adres van de relatie. Vaak is dit een info adres zoals bijvoorbeeld info@macbeancoffeeworld.com. In de eenvoudige modus van de debiteur of crediteur kunt u het hoofd e-mailadres terugvinden op het tabblad 'Basis' in de sectie 'Algemeen', na het selecteren van de optie 'E-mail' bij 'Adrestypen'. Vraagt u de debiteur/crediteur in de geavanceerde modus op, dan kunt u het hoofd e-mailadres terugvinden op het tabblad 'Basis' in de sectie 'Adres' bij het adrestype 'E-mail'.
  2. Het e-mail adres van de hoofdcontactpersoon. Dit kunt u terugvinden op het tabblad 'Contact' bij het onderhoud van de hoofdcontactpersoon. Dit is de contactpersoon waarbij de optie 'Hoofd' is aangevinkt.
  3. Het e-mailadres van de financiële contactpersoon. Dit kunt u terugvinden op het tabblad 'Contact' bij het onderhoud van de hoofdcontactpersoon. Dit is de contactpersoon waarbij de optie 'Financiële contactpersoon' is aangevinkt.
  4. Het e-mailadres van de contactpersoon die is gekoppeld aan het factuuradres. Dit kunt u terugvinden door via het tabblad 'Contact' bij het onderhoud van de relatie, het onderhoud van de betreffende contactpersoon te openen. Bij het onderhoud van het factuuradres kunt u de contactpersoon aan het factuuradres koppelen.

In onderstaand overzicht kunt u zien wanneer welk e-mailadres wordt gebruikt:

  Hoofd e-mail adres    E-mail adres
Hoofd contactpersoon
E-mail adres
Financiële contactpersoon
E-mail adres
Contactpersoon factuuradres
Financieel
Betalingsherinneringen     vinkje*1 vinkje*1
Debiteurenafschriften   vinkje*1 vinkje*1 vinkje*1
Cash Flow
Betalingsspecificatie vinkje*2 vinkje*2    
Factuur
Factuur       vinkje
Factuurhistorie       vinkje
Order
Verkoopraamcontracten bevestigen vinkje*3 vinkje*3    
Verkooporders en RMA orders bevestigen vinkje*3 vinkje*3    
Verkooporders en serviceorders afdrukken / Verwerken vinkje*3 vinkje*3    
Service
Serviceorders bevestigen vinkje*3 vinkje*3    
Realisaties verwerken vinkje*3 vinkje*3    
Inkoop
Bestellingen en RTV orders afdrukken vinkje*3 vinkje*3    
CRM
Offerte vinkje*3 vinkje*3    
Document vinkje*3 vinkje*3    

*1 = Bij het afdrukken kunt u een selectie maken op het soort contactpersoon waar naartoe de e-mail verstuurd dient te worden.
*2 = In eerste instantie wordt gekeken naar het hoofd e-mail adres van de relatie. Is er geen hoofd e-mail adres opgegeven dan wordt het e-mailadres van de hoofdcontactpersoon gebruikt.
*3 = In eerste instantie wordt gekeken naar de hoofd contactpersoon van de relatie. Is er bij de hoofd contactpersoon geen e-mailadres gedefinieerd dan wordt het hoofd e-mail adres van de relatie gebruikt.

Meer informatie

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 25.082.368
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer