One moment please...
 
Exact Globe+   
 

Verkoopraamcontracten invoeren en wijzigen

Introductie

Verkoop raamcontracten worden meestal gebruikt wanneer u een overeenkomst heeft om goederen in grote aantallen met korting te leveren. Dit betreft kortingen die bedongen zijn bij het aangaan van het contract en gelden voor de gehele contractduur. De verkoop raamcontracten kunt u invoeren via [Order, Invoer, Raamcontracten, Boeken].

Bij het invoeren van verkooporders wordt gekeken of er voor de verkooporderregel een raamcontractregel aanwezig is. Op basis van de orderdebiteur, valutacode, begin- en einddatum en artikelcode wordt het raamcontract automatisch gekoppeld aan de verkooporder. In de verkooporderregel wordt het nummer van het bijbehorende raamcontract gevuld in het veld 'Raamcontract'. Wanneer er meerdere raamcontracten aanwezig zijn voor de betreffende verkooporderregel wordt een scherm getoond met de betreffende raamcontracten. U kunt dan zelf bepalen welk raamcontract u aan de verkooporderregel wilt koppelen.

Wanneer het raamcontract aan een verkoopregel is gekoppeld heeft dit invloed op de volgende gegevens van het raamcontract:

  • Vrijgevallen: Dit aantal neemt toe met het aantal van de verkooporderregel
  • Vrij te geven: Dit aantal neemt af met het aantal van de verkooporderregel
  • Geleverd: Dit aantal neemt toe met het aantal dat wordt geleverd (bij het leveren van de verkooporderregel)

Velden

Pictogrammen

Knoppen

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 19.157.711
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release: 394  Attachment:
 Disclaimer