One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Het serie-/batchnummer aanmaken scherm

Vraag

Introductie

U kunt met de module E-Serie/ Batch eenheden van artikelen registreren met serie-/ batchnummers. U kunt deze serie-/ batchnummers aanmaken bij:

Bij al deze handelingen kunt u direct in de kolom 'Serie/ Batch' een serie-/ batchnummer invoeren. Tevens kunt u extra gegevens vastleggen bij dit nummer, zoals omschrijving, begin- en einddatum. Als u dit wilt doen, kiest u in de kolom 'Serie/ Batch' voor F5. U komt vervolgens in het serienummer aanmaken scherm. In dit document wordt dit scherm beschreven. Als u bijvoorbeeld een negatieve telling invoert dan komt u niet in het serie-/ batchnummers aanmaken scherm, maar in het serie-/ batchnummers koppelen scherm.

 

Uitleg van de veldenArtikel
In dit veld wordt de artikelcode en omschrijving getoond van het artikel, waarvoor u nu een serie-/ batchnummer aan het aanmaken bent.

Serienummer/ Batchnummer
In dit veld kunt u het serie-/ batchnummer invoeren die u wilt koppelen aan deze eenheid van het artikel. Als u een batchnummer wilt ingeven wat al bestaat in uw administratie kunt u dat doen via de het vergrootglas achter dit veld.

Als u voor meerdere eenheden serienummers wilt aanmaken, kunt u deze automatisch genereren met een ophoogfactor. Hiervoor kiest u onder in het scherm voor de knop 'Geavanceerd'. Deze knop is alleen beschikbaar als u voor meer dan één eenheid een serienummer wil aanmaken. Als u op de knop 'Geavanceerd' klikt ziet u in plaats van het veld 'Serienummer' de volgende velden:Ophoogfactor
Dit veld is alleen beschikbaar in het aanmaken scherm voor serienummers en niet in het aanmaken scherm voor batchnummers. 

In dit veld kunt u de ophoogfactor invoeren. Standaard wordt één voorgesteld.

Vanaf
Dit veld is alleen beschikbaar in het aanmaken scherm voor serienummers en niet in het aanmaken scherm voor batchnummers. 

In dit veld kunt u het eerste serienummer invoeren. Door de keuze van dit nummer kunt u ervoor zorgen dat u artikelen als batchartikel en als serieartikel kunt gebruiken. Als u bijvoorbeeld als nummer B01-S0001 kiest, kunt u dit nummer ontleden als batch 01 en serienummer S0001. Het volgende serienummer in deze batch wordt vervolgens B01-S0002 enzovoort.

T/m
Dit veld is alleen beschikbaar in het aanmaken scherm voor serienummers en niet in het aanmaken scherm voor batchnummers. 

Dit veld wordt automatisch gevuld op basis van het veld 'Vanaf' en de ophoogfactor. Als u bijvoorbeeld 5 eenheden ontvangt en als beginnummer opgeeft B01-0001 met een ophoogfactor 1, wordt in dit veld B01-0005 getoond. De lengte van dit nummer moet gelijk zijn aan de lengte van het nummer in het veld 'Vanaf'.Omschrijving
In dit veld kunt u de omschrijving van de serie-/ batchnummer(s) invoeren, zodat u deze later makkelijk herkent.

Partijnummer
In dit veld kunt u een nieuw partijnummer invoeren of een bestaand partijnummer selecteren. Met een partijnummer kunt u serie- en batchartikelen groeperen in een partij zodat het mogelijk is om de individuele artikelen te kunnen traceren op partijnummer.

Begindatum
In dit veld wordt de begindatum van het serie-/ batchnummer het getoond. Standaard is deze bij het aanmaken van een serie-/ batchnummer gelijk aan de aanmaakdatum. Eventueel kunt u deze datum wijzigen. Afhankelijk van uw instelling: Order   'Selectie: Serie-/ batchnummers' kunt u het serie-/ batchnummer alleen uitgeven tussen de begin- en einddatum. Geeft u in uw instellingen 'Geldig' aan dan kunnen alleen serie-/ batchnummers uitgegeven worden waarvan de verwerkingsdatum valt tussen de begin- en einddatum.

Einddatum
In dit veld wordt de einddatum van het serie-/batchnummer het getoond. Standaard is deze bij het aanmaken van een serie-/batchnummer leeg. Dit betekent dat het serie-/batchnummer oneindig gebruikt kan worden in uitgiften. Eventueel kunt u deze datum wijzigen. Dit kan bijvoorbeeld de houdbaarheidsdatum of de garantiedatum zijn. Afhankelijk van uw instelling: Order   'Selectie: Serie-/ batchnummers' kunt u het serie-/ batchnummer alleen uitgeven tussen de begin- en einddatum. Geeft u in uw instellingen 'Geldig' aan dan kunnen alleen serie-/ batchnummers uitgegeven worden waarvan de verwerkingsdatum valt tussen de begin- en einddatum.

Geblokkeerd
Met dit selectievak kunt u een serie-/batchnummer (tijdelijk) blokkeren voor uitgifte. Het serie-/ batchnummer krijgt dan de status 'Geblokkeerd'. Afhankelijk van uw instelling: Order   'Selectie: Serie-/ batchnummers' kunt u het serie-/ batchnummer uitgeven met status 'Geblokkeerd . Geeft u in uw instellingen 'Geldig' aan dan kunnen serie-/ batchnummers met status 'Geblokkeerd' niet geleverd worden.

Via de inkoop instellingen of via voorraad instellingen  (wanneer de module SE1309 E-Inkoop niet in de licentie aanwezig is), is het mogelijk om aan te geven dat een batch bij levering direct geblokkeerd dient te worden. In dit geval zal het selectievak 'Geblokkeerd' aangevinkt zijn en grijs, zodat deze ook niet aangepast kan worden.

Afbeelding
Met deze knop kunt u een afbeelding koppelen aan het serie-/batchnummer. Deze afbeelding wordt naast dit veld getoond.

Notities / Bijlagen
Met deze knoppen kunt u een notitie of een bijlage koppelen aan het serie-/batchnummer.

Extra
Met deze knop heeft u de beschikking over extra velden die u voor eigen doeleinden / registratiemogelijkheden kunt gebruiken.

 

Aantal
Dit veld is alleen beschikbaar in het aanmaken scherm voor batchnummers en niet in het aanmaken scherm voor serienummers. In dit veld kunt u aangeven voor hoeveel eenheden het batchnummer aangemaakt moet worden.

Onderaan het scherm zijn de volgende knoppen aanwezig.Geavanceerd / Eenvoudig
Deze knop is alleen beschikbaar in het aanmaken scherm voor serienummers en niet in het aanmaken scherm voor batchnummers. 

Als u voor de knop 'Geavanceerd' kiest, kunt u meerdere serienummers in één keer aanmaken. Als u deze knop gebruikt, kunt u weer terug naar het aanmaken van één serienummer door te kiezen voor 'Eenvoudig'.

OK
Als u de serie-/ batchnummers heeft aangemaakt, kiest u voor 'OK'. U komt terug in de artikelregels. In geval van een serieartikel wordt in de artikelregels een aparte regel aangemaakt per serienummer. In geval van een batchartikel wordt het batchnummer in de artikelregel geplaatst. 

Sluiten
Met deze knop sluit u dit scherm en keert u terug in de artikelregels.

 

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.440.806
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer